11 consilieri locali din Tg. Mures, blocati in sediul Energomur

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 20:37
1339 citiri
11 consilieri locali din Tg. Mures, blocati in sediul Energomur
Foto: Arhiva

11 consilieri locali din Targu Mures, reprezentantii in Adunarea Generala a Actionarilor la societatea de termoficare Energomur, au fost interpelati si blocati in sediu, luni, de catre angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati.

Este vorba despre cei doi viceprimari, Csegzi Sandor si Claudiu Maior, si noua consilieri locali. In sedinta Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) trebuia sa se discute despre planul de restructurare al societatii, insa un consilier a lipsit, asa ca nu se putea lua nicio decize din cauza lipsei cvorumului.

"Am fost 11 consilieri la AGA Energomur. Dupa sedinta, ne asteptau 80-100 persoane, care ne-au retinut, cerandu-ne sa le votam salariile compensatorii. Eu le-am zis ca, in principiu nu ne opunem, dar ca trebuie sa gasim surse, asa ca ne-au dat drumul pana la urma, dupa vreo 10 minute", a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

Celalalt viceprimar, Csegzi Sandor, a spus ca oamenii nu au fost violenti si ca reactia lor este fireasca.

"E foarte logic. Oamenii asteapta o rezolutie din partea noastra, trebuie sa luam o decizie de restructurare. O masa de oameni asteptau raspuns, dar n-am fost 12 in AGA, asa ca am avut doar o discutie. Oamenii, cand am ajuns cu masina, s-au dat la o parte, ne-am salutat si am plecat", a spus viceprimarul.

Acesta a adaugat ca oamenii au solicitat 10 salarii compensatorii. Directorul societatii, Andreea Bauer si-a dat demisia.

Societatea de termoficare Energomur este in faliment, desi viceprimarul Csegzi Sandor spunea ca din 2001 s-au facut investitii de 19 milioane de euro.

"Investitiile s-au facut in ideea sa se mentina sistemul unitar in intregul sau, pe nivelul Targu Muresului, cetatenii, din diferite motive au iesit din sistem in ultimii 10 ani, legal, ilegal, benevol. De la 24.000 sau chiar 30.000 de consumatori am ajuns la 17.000 la un moment dat, cand intregul sistem a ajuns sa produca zilnic pierderi si trebuiau gasite solutii", a afirmat viceprimarul Csegzi.

O parte din consumatori, respective 15 centrale termice au fost preluate de o firma din Ungaria.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#consilieri locali ostateci Energomur, #consilieri locali Targu Mures , #scandal