Barbatul care si-a inchis cainele timp de patru zile in masina, cercetat penal

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 22:09
2131 citiri
Barbatul care si-a inchis cainele timp de patru zile in masina, cercetat penal

Agentul sef Stefan Benedek, de la Politia Animalelor Brasov, a depus, sambata, o plangere penala impotriva lui Nicolae Iosipescu Zambra, proprietarul unui caine din rasa Cane Corso, care a lasat animalul inchis timp de patru zile in interiorul unei masini parcate la un hypermarket din Brasov.

"In aceasta dimineata (sambata, n.r.) am depus plangere penala la Sectia 2 Politie impotriva proprietarului cainelui, pentru decaderea din drepturile de proprietar ale celui care si-a lasat animalul inchis in masina, intr-o parcare.

Dupa ce proprietarul a luat masina din parcarea hypermarket-ului, vineri la pranz, promitand ca nu va mai lasa animalul inchis in masina, dupa doar cateva ore masina a fost lasata in alta parte a orasului, bineinteles, cainele aflandu-se in interiorul acesteia. Marti (14 iunie, n.r.) vom depune plangere si la Parchet, pentru ca impotriva acestei persoane sa fie luate masurile prevazute de lege", a declarat agentul sef Stefan Benedek.

Prezenta animalului inchis in masina a fost semnalata pentru prima data, joi dupa-amiaza, cand un brasovean a anuntat acest lucru la Serviciul de Gestionare a Animalelor din cadrul Primariei Brasov.

"Cand am sosit la fata locului, cainele era legat cu un lant intre scaunele din fata ale masinii, fara a avea posibilitatea sa ajunga la apa si mancarea pe care proprietarul le-a lasat in partea din spate a autovehiculului. Chiar daca stapanul animalului a lasat si geamurile masinii intre-deschise pentru ca sa patrunda aerul, viata cainelui a fost pusa in pericol din cauza faptului ca in ultimele zile la Brasov a fost foarte cald, temperaturile urcand la peste 30 de grade, ceea ce inseamna ca in masina au fost cu siguranta mult peste 40 de grade", a spus Flavius Barbulescu, directorul Serviciului de Gestionare a Animalelor.

In parcarea magazinului a sosit si un echipaj de politie, dar si voluntari ai Asociatiei "Milioane de Prieteni", pentru a incerca sa salveze animalul din masina. Din pacate, joi seara, nu au putut face nimic pentru a salva animalul, deoarece deschiderea masinii ar fi insemnat incalcarea unei proprietati private.

Vineri dimineata Politia Animalelor a reusit identificarea proprietarului cainelui, acesta promitand ca va lua masina din parcare si nu va mai tine cainele in interior. Primul motiv oferit de proprietaqrul animalului pentru fapta sa a fost ca a venit cu familia pentru cateva zile la Brasov, s-a cazat la hotel si nicaieri nu a fost primit cu animalul sau.

"Conform Legii 205/2004 privind protectia animalelor, proprietarul poate fi acuzat de abandon, sanctiunea prevazuta de lege fiind amenda penala intre 500 si 10.000 lei sau inchisoare intre 6 luni si 5 ani", a declarat Stefan Benedek.

Proprietarul cainelui este Nicolae Iosipescu Zambra, un personaj celebru in Romania anilor '90, dupa ce si-a arogat titlul de conte. In 1990, Nicolae Iosipescu Zambra declara ca este descendentul unei familii nobiliare, ca este conte si a incercat sa ii depuna candidatura pentru presedintia Romaniei.

Ulterior, a cunoscut si traiul de la inchisoare, fiind condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de doi ani pentru inselaciune. In primele luni ale acestui an si-a facut aparitia la Brasov, ca prosper om de afaceri, oferind citeva zeci de locuri de munca, functionarii de la AJOFM Brasov unde a anuntat ca vacante aceste locuri de munca, avand banuiala ca ofertele erau false, avand menirea de a-i insela pe cei interesati de angajare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plangere penala proprietar caine, #masina caine hypermarket Brasov , #scandal