Frunzaverde si Popoviciu il sustin pe primarul din Deta

Luni, 25 Iulie 2011, ora 14:28
1734 citiri
Frunzaverde si Popoviciu il sustin pe primarul din Deta
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde si secretarul general adjunct Alin Popoviciu cred ca nu se impune deocamdata o analiza in partid a situatiei primarului de la Deta, fiind asteptat rezultatul anchetei autoritatilor.

Frunzaverde a afirmat ca responsabilitatea pentru incidentele de la Deta apartine doar fiilor primarului de acolo si ca este necesar ca PDL sa astepte rezultatul anchetei procurorilor. In ceea ce priveste speculatiile legate de faptul ca taxa de protectie colectata de catre fratii Roman sa fi ajuns la edilul din Deta, democrat-liberalul s-a aratat sceptic in ceea ce priveste veridicitatea lor: "Este greu de crezut acest lucru, din punctul meu de vedere", a opinat el.

Mai mult, secretarul general adjunct al PDL, deputatul de Timis Alin Popoviciu, crede ca aceste speculatii au un substrat politic. "Este foarte simplu sa acuzi pe cineva atunci cand s-a creat un scandal si incerci sa-ti rezolvi problema pe care o ai cu primarul prin televiziune. Eu va spun ca lucrurile astea sunt simple speculatii si tin de domeniul fantasticului pentru ca il stiu foarte bine pe primar. E un om foarte serios, foarte respectat si sa vedeti cu ce scor a iesit primar in Deta", a declarat, luni, Alin Popoviciu.

Acesta a adaugat ca primarul Roman ar trebui sa candideze pentru un nou mandat avand in vedere ca nu va reusi sa finalizeze chiar toate proiectele pe care le-a initiat in cursul acestui mandat. "Primarul din Deta trebuie sa-si vada de activitatea lui in continuare pentru ca, poate nu stiati, este unul dintre cei mai buni primari din judetul Timis", a conchis secretarul general adjunct.

Procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Calin Roman, Radu Gherghe, Daniel Vasile Barzan si Valentin Pavel Stramtu, urmand a fi propusi instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

Totodata, in ceea ce-l priveste pe Bogdan Daniel, se fac demersuri in vederea depistarii si prinderii acestuia.

Fiul cel mare al primarului, Bogdan Daniel Roman, in varsta de 31 de ani, a atacat, sambata seara, la o terasa din Deta, trei tineri. Victimele au sustinut ca atacul a survenit deoarece au refuzat sa-i plateasca agresorului taxa de protectie.

Tinerii taiati cu sabia au ajuns la spital in urma incidentelor. Potrivit martorilor, fiul primarului, in varsta de 31 de ani, era insotit de fratele sau, Calin Roman, in varsta de 27 de ani, si de alte persoane inarmate cu sabii, cutite si bate. Cei trei localnici taiati cu sabia au fost transportati la spitalul din localitate, doi dintre ei fiind trimisi ulterior la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara.

Victimele agresiunilor de sambata noaptea din Deta-Timis, precum si unii martori, sustin ca politistii au asistat la evenimente fara sa intervina, insa Inspectoratul de Politie al Judetului Timis afirma ca oamenii legii nu se aflau la fata locului in momentul producerii incidentelor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#primar Deta, #scandal primar Roman Deta , #scandal