Revista presei: Beizadeaua primarului face legea cu sabia

Luni, 25 Iulie 2011, ora 09:26
1805 citiri
Revista presei: Beizadeaua primarului face legea cu sabia

Beizadeaua primarului din Deta, judetul Timis, face legea cu sabia, arata presa centrala de luni, precizand ca doi baieti ai primarului din oras sunt implicati intr-un scandal, dupa o bataie sangeroasa.

Fiii primarului, Bogdan si Calin Roman, au taiat cu sabia trei tineri, pentru ca nu au platit "taxa de smecher", arata "Evenimentul Zilei". Unul dintre tinerii care a ajuns la spital taiat pe maini si pe spate sustine ca baietii primarului cereau taxa de protectie contrabandistilor de tigari.

Mai multe voci acuza si faptul ca Bogdan Roman a inceput sa fie cautat de catre politisti cu viteza melcului, scrie "Romania Libera".

Calin Roman a fost descoperit intr-o locuinta din localitate, iar politistii au gasit si sabia folosita in altercatie, relateaza "Adevarul".

Inspectoratul General al Politiei Romane a pornit o ancheta in cazul evenimentelor din Deta, dupa ce un tanar a acuzat ca a fost batut si taiat de fata cu politistii, care nu au intervenit, arata "Jurnalul National".

Evenimentul Zilei: Baietii primarului din Deta "taie in carne vie"

Bogdan si Calin Roman, progeniturile edilului din Deta, se cred serifii orasului. Bogdan, 32 de ani, si Calin Roman, 27 de ani, au injunghiat cu o sabie artizanala trei tineri.

Una dintre victime sustine ca fiul cel mare i-ar fi cerut 5.000 de euro, taxa de protectie. "Ne ocupam cu 'biciclete'. Ne-a zis sa-i dam dreptul de smecher. Sa-i platim protectia 5.000 euro. Banii aia mi-i cerea ba mie, ba nepotului", a relatat barbatul.

"Bicicletele" sunt tigari de contrabanda, confirma Politia. "Intre agresor si victima era o neintelegere mai veche. Victima se ocupa cu traficul de tigari aduse din Serbia. Anul trecut, i-a fost intocmit un dosar penal dupa ce a fost prins", a declarat Madalina Mezdrea, ofiterul de presa al Politiei Timis, pentru Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Beizadeaua primarului face legea cu sabia

Mai multe voci acuza si faptul ca Bogdan Roman a inceput sa fie cautat de catre politisti cu viteza melcului. Mai intai, el a fost cautat in judetul Timis, iar apoi a urmat extinderea urmaririi si in judetele invecinate.

La cateva ore, Bogdan Roman a fost dat in consemn la frontiera, mai tarziu in urmarire generala. Localnicii cred ca fiul edilului PDL a trecut deja granita cu Serbia. Calin Roman a fost gasit in localitate, iar sabia folosita in altercatie a fost descoperita intr-o curte.

Rafuiala nu este prima de acest gen, fiul primarului fiind implicat si in alte scandaluri de acest gen. Atat una dintre victime, cat si politistii de frontiera care locuiesc in zona spun ca agresorul cerea taxa de protectie traficantilor de tigari din zona Deta - Moravita, informeaza Romania Libera.

Adevarul: Fratele "smecherului" din Deta a fost gasit in casa tatalui sau

In casa in care locuieste Calin Roman, politistii au gasit mai multe cagule si arme albe. Acestia au decis sa confiste si cateva documente din imobil. Alti doi tineri, prieteni ai fratilor Roman, care erau cautati de oamenii legii, au decis sa se predea. Anchetatorii mai trebuie sa gaseasca un complice si pe capul scandalului de noaptea trecuta, Bogdan Roman, fiul edilului din Deta, informeaza Adevarul.

Jurnalul National: Sabii, tigari, pistoale si politica

O comisie de control a fost trimisa de Inspectoratul de Politie al Judetului Timis la Deta pentru a verifica daca politistii au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre cele doua grupuri, dupa ce mai multe persoane care au declarat ca au asistat la altercatie au sustinut ca politistii nu au facut nimic pentru a calma spiritele.

Surse din cadrul PDL Timis sustin ca altercatia de sambata noaptea are un substrat politic, respectiv compromiterea primarului Petru Roman, relateaza Jurnalul National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#fiu primar deta, #scandal primar Deta, #sabia Deta , #scandal
Comentarii