Scandal cu spioni la Consiliul Judetean Iasi (Video)

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 14:11
4611 citiri
Scandal cu spioni la Consiliul Judetean Iasi (Video)
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victor Chirila, sustine ca este urmarit politic, dupa ce a descoperit, miercuri, doua sisteme de monitorizare, unul in biroul sau si altul in biroul celuilalt vicepresedinte al CJ, Constantin Adascalitei.

Chirila s-a declarat revoltat de aceasta descoperire. El sustine ca, in urma cu o saptamana, in cladire au patruns cateva persoane necunoscute, despre care vicepresedintele CJ crede ca ar fi montat aparatura, potrivit Ziarul de Iasi.

El a subliniat ca va depune si o plangere penala.

"Eu nu am mania persecutiei. Ieri (n.r. - marti), in birou la domnul Adascalitei, am observat ceva suspect langa tocul usii. Soarele a batut puternic si am observat o alta culoare a varului langa usa. Am decis ca astazi, in conferinta, sa vad despre ce este vorba si asa am descoperit aceste camere. Ma simt monitorizat si urmarit politic", a spus Chirila.

Aparatele descoperite au inscrise pe ele cate o serie si au dimensiunea de circa 4 cm.

"Aproape sunt sigur ca asta nu ii singurul plantat aici. Ma astept sa fie si alte scule pe aici. E de notorietate oricum ca telefoanele is ascultate", a declarat Chirila pentru Realitatea Tv.

"O sa aflam explicatia. Lucrurile acestea nu is normale. Nu vreau sa fac in acest moment supozitii. Ma astept ca si biroul meu sa fie supravegheat. Dar nu am nimic de ascuns. O sa aflu mai multe detalii azi si o sa cer explicatii in acest sens", a adaugat vicepresedintele CJ Iasi.

Imediat dupa ce a anuntat politia in legatura cu acest caz, Victor Chirila a spus ca a fost sunat de procurorul-sef al DNA Iasi, Mihail Calin, care i-a solicitat sa se prezinte joi dimineata, la ora 8:30, la sediul acestei institutii.

"Mi-au spus ziaristii si mi s-a parut ca este o gluma. Apoi am vazut ca problema este chiar serioasa. Banuiesc ca cei care au montat camerele au facut-o peste tot. Institutiile statului vor da explicatiile necesare. Ma gandesc ca poate nu s-au gasit chiar toate camerele.Cred ca cei doi acuza ca li s-au pus camere, si atunci ei trebuie sa dea explicatii. (...)

"Eu nu cred ca la vama, atunci cand s-au supravegheat vamesii, au pus clopotei. Daca era cercetat, treabuia o discretie", a declarat si presedintele CJ Iasi, Constantin Simirad, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Celalalt vicepresedinte al CJ Iasi, Constantin Adascalitei, sustine ca este victima unei razbunari politice si acuza autoritatile de complicitate la spionaj.

"Avem de-a face cu razbunari politice pe scena locala de la Iasi. Sunt grupuri de interese legitime care actioneaza in acest fel. (...) Eu personal voi cere demisia actualului sef al Politiei, care cred ca a avut cunostinta de aceste plantari", a declarat si Constantin Adascalitei, de asemenea vicepresedinte al CJ Iasi, precizand ca joi trebuie sa se prezinta si el la sediul DNA.

La insistentele presei, DNA a remis un comunicat.

"Ca urmare a informatiilor vehiculate in spatiul public generate de declaratia facuta de vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi Chirila Victor in legatura cu descoperirea in biroul sau a unor obiecte de tehnica de monitorizare, Biroul de informare si relatii publice face urmatoarele precizari: Serviciul Teritorial Iasi desfasoara acte premergatoare urmaririi penale in legatura cu suspiciunea savarsirii unor fapte de coruptie. In acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicitatii", precizeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un raspuns la o solicitare facuta de agentia MEDIAFAX.

Totodata, Directia Nationala Anticoruptie arata ca a declansat verificari in vederea stabilirii imprejurarilor in care "acte procedurale autorizate de judecator, in conformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedura penala, au fost dezvaluite in cursul desfasurarii anchetei penale, cu riscul periclitarii bunului mers al acesteia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#camara supraveghere cj arges, #scandal arges spionu , #scandal
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Traiasca minerii si securitatea lui Basescu.