Ziare.com

Avertizare: Descarcati declaratii pe proprie raspundere doar de pe site-ul Guvernului! Bitdefender a blocat pagini neoficiale pentru tentativa de frauda

Advertorial
Joi, 26 Martie 2020, ora 14:15

   

Avertizare: Descarcati declaratii pe proprie raspundere doar de pe site-ul Guvernului! Bitdefender a blocat pagini neoficiale pentru tentativa de frauda
Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender recomanda cetatenilor care trebuie sa plece de acasa pe durata pandemiei sa evite sa descarce formulare de pe alte site-uri decat cele ale autoritatilor, intrucat pot divulga date personale unor necunoscuti.

Ca masura de precautie, Bitdefender a marcat drept tentative de inselaciune informatica (phishing) sase pagini de internet neoficiale care permit descarcarea sau completarea acestor documente.

Declaratia pe proprie raspundere contine date personale sensibile ale cetatenilor precum numele, adresa de acasa, codul numeric personal sau seria si numarul actului de identitate.

"Cum aceste formulare tip au devenit disponibile si pe multe alte site-uri aparute recent, exista riscul ca acele informatii sa fie colectate de catre persoane neautorizate si eventual folosite in diverse tentative de frauda.

De asemenea, unele formulare contin si intervalul orar al deplasarilor in afara domiciliului, ceea ce ar putea indica unui raufacator nu doar adresa, ci si perioada in care acasa nu se afla nimeni"
, spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.

Recomandarea pentru cei care sunt nevoiti sa compleze declaratii pe proprie raspundere pentru parasirea domiciliului pe durata pandemiei este sa le descarce numai de pe site-ul oficial https://www.mai.gov.ro/

Paginile considerate suspecte sunt cele de mai jos.

http://carantina.me/

https://declaratie.egovernment.ro/
http://declaratieppr.ro/
https://eu.123formbuilder.com/form-34081/?
https://ydssqrnsfhg0fis-adw2020.adb.eu-frankfurt-1.oraclecloudapps.com/ords/f?p=105:1::::::
https://declaratie.ro/


Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Inca din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel international destinate securitatii pentru familii si corporatii si a devenit un furnizor de incredere pentru protectia terminalelor si infrastructurilor companiilor.

Astazi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente in 38% dintre solutiile de securitate de pe piata.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.bitdefender.ro


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre BitDefender securitate informatica
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oau!!!

Bitdefender nu ma lasa sa descarc nici de pe situl oficial.Apare:
"Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information."

 

nu bit defender e vinovat

pur si simplu,serverul guvernamental a dat in primire.
nici o grija,formularele vor fi disponibile la politie.

Probabil, c-a fost blocat de numărul prea mare de accesări con

comitente. Specialiștii noștri ar trebui să ia de urgență măsuri pentru accesul concomitent al milioanelor de Romani din Țară și blocarea oricărei accesări externe ale anumitor site-uri, cum este acesta!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor