Baschetbalistul Wilhelm Brosser a fost amendat in timpul protestului #sieu: Probabil o sa ajungem in instanta

Sambata, 16 Martie 2019, ora 09:39
7747 citiri
Baschetbalistul Wilhelm Brosser a fost amendat in timpul protestului #sieu: Probabil o sa ajungem in instanta
Foto: Facebook/ Brosser Wilhelm

Baschetbalistul Wilhelm Brosser de la CSU Sibiu a fost amendat, vineri, dupa ce a participat la marele protest #sieu. Contraventia a fost de 435 de lei si doua puncte de penalizare pentru ca ar fi parcat langa o trecere de pietoni.

Wilhelm Brosser a fost escortat la biroul rutier de o masina de politie, pe drumul catre sectie inregistrand un clip video in care spune ca a luat parte in mod pasnic la protest, asemeni altor participanti.

"Au venit jandarmii sa ne zica sa mutam masinile si, va dati seama, cand vezi un organ al legii, respecti ceea ce zice. Si am vrut sa ne mutam masinile, dar nu am apucat, pentru ca imediat au venit cei de la Rutiera.

Nici nu s-au prezentat, ne-au cerut actele si sa ii urmam la sectie. Noi i-am intrebat politicos ce am facut, ei au zis ca blocam o artera pricipala. Dar nimeni nu se plangea de asta, toata lumea era solidara. Toti protestau alaturi. Pentru ca toata lumea isi doreste acelasi lucru. Pana si presedintele Iohannis a zis ca este solidar cu protestatarii", spune Brosser, pentru Ora de Sibiu.

De ce a primit amenda

Motivul pentru care a primit amenda ar fi acela ca in timpul protestului a stationat la mai putin de 25 de metri de o trecere de pietoni.

Asta au facut insa alte cateva sute de soferi care s-au alaturat protestului "Romania vrea autostrazi", iar acum sportivul nu intelege de ce doar el a fost sanctionat, arata corespondentul Europa FM de la Sibiu.

"Ne dorim autostrazi"

Wilhelm Brosser a inregistrat si un scurt film, in masina, in drum spre politie.

"Ne-a luat politia ca protestam pasnic. Acum ne duc la biroul rutier. Asta-i Romania, protestam pasnic, lumea solidariza cu noi, nu existau injuraturi, lumea ne sustinea. Pentru ca toti ne dorim acelasi lucru, ne dorim autostrazi, de dorim spitale, ne dorim scoli. Ne-ma saturat de minciuni, de promisiuni", spune Wilhelm Brosser, in inregistrarea facuta in masina, in drum spre politie.

"M-au intrebat daca am mentiuni"

"Am fost chemat inauntru, in procesul verbal scria ca o sa primesc amenda deoarece am parcat ilegal si am blocat o artera principala si m-au intrebat daca am mentiuni. Dar nu erau legate despre felul in care am parcat, ci despre protest. Ca e un protest pasnic, ca lumea e solidara", explica baschetbalistul.

"Pe ei ii interesa daca am mentiuni la ceea ce au scris, asa ca le-am zis ca nu. Si le-am zis ca nu semnez amenda. Acum ramane sa vedem ce se intampla, probabil ca o sa ajungem in instanta", declara Brosser, pentru publicatia sibiana.

Alte amenzi

Tot la sectia de Politie au mai ajuns alti doi conducatori auto care, potrivit politistilor, depasisera timpul alocat protestului cu 5, respectiv 10 minute, precizeaza corespondentul Europa FM.

Soferii spun ca motivul intarzierii a fost acela ca, in cele 15 minute de protest s-au creat blocaje rutiere in mai multe intersectii din centrul orasului, dar si pe artere secundare. Desi protestul a durat exact 15 minute, a fost nevoie de alte 15 pana cand traficul in oras a reintrat in normal.

Iata cum au protestat romanii din toata tara si de peste hotare: Revolta nationala #sieu in imagini: "Vrem autostrada!" (Foto&Video)

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Brosser Wilhelm amendat, #baschetbalist amendat, #sieu sibiu amenda , ##sieu