Cartel ALFA cere demiterea de urgenta a Olgutei Vasilescu, iar presedintelui Iohannis sa medieze conflictul cu Guvernul

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 18:09
11975 citiri
Cartel ALFA cere demiterea de urgenta a Olgutei Vasilescu, iar presedintelui Iohannis sa medieze conflictul cu Guvernul
Foto: Facebook / Lia Olguta Vasilescu

Bogdan Hossu, presedintele Confederatiei sindicale Cartel ALFA, cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si ii solicita public presedintelui Klaus Iohannis sa medieze conflictul social intre sindicate si patronate, pe de o parte, si Guvern, pe de alta parte, acuzand Executivul ca "minte" si "dezinformeaza" atunci cand isi promoveaza masurile.

"Avem un ministru al Muncii cinic, care nu este preocupat de piata muncii, care nu intelege legislatia si nici rolul si semnificatia pozitiei publice pe care o ocupa.

Cu asemenea ministru al Muncii nu va fi restabilit in Romania respectul fata de lucratori si nici principiile muncii decente.

Masurile pe care le promoveaza acum, prin dezinformare si MINTIND in toate datele pe care le prezinta public, prin dezinteresul pe care il are fata de lucratorii din sectorul economic, prin gandirea feudala fata de lucratori (oricum angajatorul face ce vrea in Romania cu lucratorul), sunt impotriva lucratorilor si vor avea consecinte grave, greu de estimat in amploarea lor, atat in plan social, dar si economic", se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com.

Totodata, liderul Cartel ALFA afirma ca Lia Olguta Vasilescu "a elaborat una dintre cele mai proaste legi a salarizarii publice care, nu numai ca nu rezolva problema inechitatii si dezechilibrului in interiorul sistemului bugetar, ci o adanceste".

Bogdan Hossu il mai acuza pe ministrul Muncii ca "a facut niste promisiuni exagerate si bazate mai mult pe inchipuiri decat pe realitati economice".

"Este incapabila de a isi asuma greselile, preferand sa sacrifice un intreg sistem social, punand in pericol constructia sociala europeana, creata cu mari eforturi in decenii de dialog social si lupta pentru drepturi sociale", mai sustine liderul sindical.

"Guvernul merge inainte cu masuri aiuritoare"

Presedintele Cartel ALFA subliniaza faptul ca "in Romania se inregistreaza cea mai mare inechitate de venituri" si ca aproape un sfert dintre persoanele care au un loc de munca "intra in categoria saracilor".

Cu toate astea, "Guvernul merge inainte cu masuri aiuritoare, nesustinute de niciun segment al societatii", masuri care "duc societatea in directia opusa: precarizarea si impovararea lucratorilor, lipsirea lor de drepturi in fata angajatorilor si deteriorarea serviciilor publice".

"Codul Fiscal propus de Guvern, care realizeaza transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, nu face decat sa intareasca regimul sclavagist in Romania. Intreaga povara a intretinerii sistemelor publice de securitate este sustinuta exclusiv din buzunarul lucratorilor", mai arata sursa citata.

Liderul Cartel ALFA spune ca el si colegii sai sunt de acord ca anumite categorii sociale sa fie scutite de contributii, dar "in acest caz, Guvernul are obligatia sa faca viramentele in bugetele fondurilor sociale din alte surse".

"In propunerea de Cod Fiscal, aceste transferuri nu sunt prevazute, iar efectele vor fi: scaderea numarului de servicii publice gratuite, a numarului de medicamente compensate etc. pentru toata lumea, deteriorarea si mai accentuata a serviciilor publice, subminarea increderii cetatenilor in capacitatea statului de a gestiona securitatea sociala.

Poate ca este fix ceea ce se urmareste, cu scopul final de a privatiza serviciile publice, bunul tuturor, in favoarea unor grupuri de interese", acuza Bogdan Hossu.

In aceste conditii, "Confederatia Nationala Sindicala 'Cartel ALFA' solicita demiterea de urgenta a Ministrului Muncii si, avand in vedere starea de conflict social, cerem presedintelui Romaniei sa isi asume rolul constitutional de mediator intre partile implicate: Guvern si partidele de guvernamant, pe de o parte, si partenerii sociali de cealalta parte (confederatiile patronale si confederatiile sindicale reprezentative) ", se arata in incheierea comunicatului citat.

Citeste mai multe despre conflictul social intre sindicate+patronate si Guvern:

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Cartel ALFA demisie Olguta Vasilescu, #Cartel ALFA Iohannis mediere conflict , #sindicat