Cartel Alfa: Presedintele anuleaza rolul Curtii Constitutionale

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 18:21
1407 citiri
Cartel Alfa: Presedintele anuleaza rolul Curtii Constitutionale
Foto:ziare-pe-net.ro

Sindicalistii din Cartel Alfa considera ca afirmatia lui Traian Basescu, potrivit careia, indiferent de decizia Curtii Constitutionale, pensiile si salariile raman inghetate in 2012, este o incalcare grava a principiului separatiei puterilor in stat.

"A vorbi despre nepunerea in aplicare (inainte ca plenul Curtii Constitutionale sa se pronunte) a unei decizii a Curtii este un abuz de putere. Si mai grav este faptul ca acela care vorbeste, in mod public, despre ignorarea unei posibile decizii a Curtii Constitutionale este presedintele Romaniei. Cartel Alfa considera ca acesta este un act de o gravitate extrema, o ingerinta in activitatea justitiei, o anulare a independentei acesteia si contravine Constitutiei Romaniei", sustin sindicalistii, citati de Mediafax.

Cartel Alfa sustine ca ar exista bani la buget dar ei sunt directionati in asa fel incat sa serveasca interesele partidelor aflate la putere, fiind ingorate cele mai elementare nevoi ale lucratorilor si pensionarilor, "cu intregul concurs al presedintelui Traian Basescu".

Nu in ultimul rand, sindicalistii ii reamintesc presedintelui ca a prezentat actele normative prin care s-au "ciuntit" drepturile salariatilor si pensionarilor ca fiind "masuri exceptionale si temporare".

Confederatia Cartel Alfa considera ca prin declaratiile si comportamentul presedintelui "Justitia este transformata intr-un simplu element de decor".

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la postul public de radio, ca, indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, "bani nu exista", aratand ca, "daca ar exista, s-ar plati".

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Cartel Alfa Curtea Constitutionala, #Cartel Alfa Basescu salarii, #suspendare presedinte , #sindicat