Cezar Coraci: Ministrul Botis ne ia de prosti

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 19:19
1831 citiri
Cezar Coraci: Ministrul Botis ne ia de prosti
Foto: Antena 3

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat ca sindicatele si patronatele nu vor mai participa la negocieri cu ministrul Muncii, Ioan Botis. Ministrul le-ar fi comunicat acestora ca negocierile pe marginea Codului Muncii s-au incheiat, desi acestea nici nu incepusera.

Cezar Coraci a precizat ca ministrul Botis le-a spus reprezentantilor patronatelor si sindicatelor ca punctul lor de vedere este doar consultativ si ca decizia privind Codul Muncii ii apartine. "Botis ne ia de prost", a declarat Coraci la Antena 3.

Dupa ce negocieriile de la ministerul Muncii au fost blocate, premierul Emil Boc i-a invitat pe reprezentantii sindicatelor si patronatelor la discutii. Acestia au declarat la plecare ca vor formula un punct de vedere comun cu privire la Codul Muncii pana vineri. Ei au precizat ca nu accepta desfiintarea contractelor colectiv de munca.

"Primul lucru pe care trebuie sa il demontam este desfiintarea contractelor colective de munca. Am reusit sa facem propuneri care sa reprezinte in mod echitabil sindicatele si patronatele. Prin proiect credem ca echilibram formularea Codului Muncii. Vineri, primul ministru ne va anunta ce va prelua din propunerile sindicale si patronale", a declarat Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia.

Sindicatele blocheaza negocierile pe Codul Muncii si cer demisia ministrului Botis.

"Patronatele sunt cele care negociaza contracte colective la sector de ramura si sunt in oglinda cu sindicatele", a adaugat Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, precizand ca punctul lor de vedere va fi facut public vineri, inainte ca premierul Boc sa dea un raspuns.

Sir nesfarsit de reprosuri la adresa ministrului Botis

Marius Petcu a mai spus si ca intalnirea a fost de fapt un sir nesfarsit de reprosuri la adresa ministrului Botis deoarece acesta afirmase ca decizia privind Codul Muncii ii apartine, iar intalnirile cu sindicatele si patronatele sunt doar consultative.

Potrivit Realitatea TV, ministrul Botis ar fi fost inlaturat de la negocieri, iar sindicalistii vor discuta despre Codul Muncii doar cu premierul Emil Boc.

Dupa ce ministrul Muncii Ioan Botis a anuntat intr-o scurta declaratie de presa ca negocierile se desfasoara in ritm sustinut si Codul Muncii va fi gata pana pe 21 ianuarie, la scurt timp liderii patronatelor si sindicatelor au parasit negocierile si au anuntat ca propunerile cu care vine reprezentantul Guvernului sunt inacceptabile si ca parasesc discutiile "cu acest ministru", cerand totodata public demisia lui Botis.

Reprezentantul UGIR-1903, Cezar Coraci, dar si liderul sindical Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, insotiti si de alti lideri ai patronatelor si sindicatelor, s-au aratat indignati de propunerile ministrului Muncii care ar fi, in opinia lor, contrare legislatiei europene, incalcand directivele UE si prevederile dreptului international al muncii.

Acestia sustin ca Guvernul urmareste de fapt sa desfiinteze sindicatele si patronatele, sa evite dialogul social, incalcandu-se astfel toate prevederile acordurilor internationale din domeniu.

Premierul Emil Boc nu a fost, insa, convins de sindicate si patronate, el afirmand ca echipa guvernamentala pe care o conduce este functionala si nu se impun schimbari

"In acest moment, dupa parerea mea, exista la Guvern o echipa functionala, omogena, capabila sa isi indeplineasca obiectivele pe care si le-a asumat, si nu cred ca se impun niciun fel de modificari", a spus Boc, prezent la o dezbatere organizata de ISP.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#negocieri codul muncii, #negocieri patronate sindicate Botis, #demisie Botis, #patronate sindicate Codul Muncii , #sindicat