Protest in Bucuresti: 20.000 de oameni ies in strada pe 22 septembrie

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 18:26
5749 citiri
Protest in Bucuresti: 20.000 de oameni ies in strada pe 22 septembrie
Foto: Antena3

Conducerea CNSLR Fratia a decis sa organizeze pe 22 septembrie o ampla actiune de protest fata de politica de austeritate a guvernului, 20.000 de sindicalisti fiind asteptati sa participe la un miting in Capitala, urmat de un mars pana in Piata Victoriei.

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat ca la reuniunea conducerii de luni au fost stabilite ca cerinte principale la negocierile cu Executivul revenirea la salariile din decembrie 2009, un salariu minim de peste 750 de lei, stoparea disponibilizarilor din sectorul bugetar si pastrarea codului muncii in forma actuala.

Hossu saboteaza miscarea sindicala, Liviu Luca si-a depus mandatul

Propunerea adoptata de confederatia sindicala a fost transmisa si celorlalte confederatii,dar, potrivit lui Marius Petcu, "semnalele sunt ca nu vom putea sa corelam actiunile de protest".

"Le transmit clar si fara echivoc colegilor ca CNSLR va avea in strada, pe 22 septembrie, 20.000 de sindicalisti din cei peste 800.000. Nu vad de ce data de 22 septembrie nu este potrivita si pentru celelalte structuri sindicale", a declarat Marius Petcu.

Acesta l-a acuzat direct pe liderul Cartel Alfa Bogdan Hossu ca incearca sa submineze organizarea unei ample actiuni de protest sindicale si ca "mimeaza actiuni de protest sub diverse forme catifelate".

"Cu sau fara colegii nostri vom iesi in strada", a subliniat Petcu. Intrebat care este pozitia BNS in aceasta situatie, liderul sindical a declarat ca acestia au lasat sa se inteleaga ca vor lua o decizie in privirea participarii la o actiune comuna de protest luni dupa-amiaza.

Intrebat de jurnalisti daca conducerea CNSLR Fratia a fost deranjata de afirmatiile lui Bogdan Hossu potrivit careia Sorin Ovidiu Vintu dorea sa puna mana pe patrimoniul sindicatelor, Marius Petcu a spus ca el nu stia de o asemenea initiativa, subliniind ca el ar fi trebuit sa fie "primul tentat" in acest sens, in conditiile in care arhiva sindicatelor de pe vremea comunismului se afla in detinerea confederatiei sale.

Hossu: Vintu voia sa puna mana pe patrimoniul sindicatelor

In ceea ce priveste mentinerea lui Liviu Luca in continuare in conducerea CNSLR Fratia, in conditiile in care acesta este implicat in dosarul Vintu, Marius Petcu a declarat ca, la inceputul sedintei de luni, Liviu Luca si-a depus mandatul si a solicitat un vot de incredere, "dar colegii au considerat ca in momente dificile trebuie sa ne manifestam solidaritatea".

Vintu, arestat - Vezi evolutia cazului pe intreg parcursul zilei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest sindicate Marius Petcu, #Hossu patrimoniu sindicate, #Liviu Luca CNSLR Fratia , #sindicat