Curge puroiul - adevarul din spatele luptei sindicale (Opinii)

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 18:43
11743 citiri
Curge puroiul - adevarul din spatele luptei sindicale (Opinii)
Foto: inliniedreapta.ro

Scandalul de coruptie din vami a dat ocazia declansarii unui razboi pe viata si pe moarte intre sindicatele din domeniu. Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, condus de Vasile Lincu, s-a pornit cu furci si topoare impotriva lui Vasile Marica, facand dezvaluiri care dau intreaga masura a murdariei din sindicate.

Acuzatiile au fost lansate de fostul sef al vamii Giurgiu, care a dezvaluit astazi intregul sistem de colectare de bani. Marius Ungureanu sustine ca el colecta bani de la agentii economici si ceilalti vamesi si platea lunar un tain de 2.500 de euro lui Vasile Marica, bani cu care erau cumparate linistea, sustinerea si promovarile.

"Marica a santajat toti directorii ANV, indiferent de culoare politica. Stia secunda de secunda tot ce se misca in punctele vamale, pe langa amenintarile de proteste", povesteste Marius Ungureanu.

Personajul este credibil tocmai pentru ca este el insusi implicat pana la gat in mizerii. A facut puscarie pentru trafic de droguri si tigari, fiind cunoscut in presa drept creierul afacerilor cu tigari si alcool din perioada 1994 - 1997, prin vamile BAC-mic si Mocanasu. Presa a relatat despre el ca ar fi avut afaceri cu interlopi cunoscuti precum Costel Bobic. Cu alte cuvinte o podoaba de om, care nu mai are nimic de pierdut, dar multe de recuperat, trimis acum, sub aripa lui Vasile Lincu, la inaintare sa-l ingroape pe Vasile Marica.

Nu cred ca sindicatul rival este manat in lupta de inalte idealuri anticoruptie, caci atunci n-ar fi asteptat acest moment pentru atac. Cred, mai degraba, ca a simtit momentul prielnic sa se razbune pentru ca nu a primit pana acum mai nimic la masa marilor ospete, patronata hegemonic de Vasile Marica.

Adica n-au fost inclusi in marea schema sahistica valabila, potrivit lui Vasile Lincu, inca de pe vremea lui Nini Sapunaru.

Asta nu face cu nimic mai putin interesante dezvaluirile, ajunse si pe masa DNA. Dupa cum ele mai dau o lovitura credibilitatii postului Realitatea TV, care le-a refuzat in prima instanta, pentru ca sefii nu voiau sa se atinga de Vasile Marica, unul dintre protejatii lui SOV si justitiar abonat in mai toate dezbaterile. Este posibil ca de aceasta data insa protectia mediatica sa nu-i mai fie suficienta vajnicului sindicalist.

Exista insa o partitura care suna extrem de fals in aceasta poveste si care sugereaza ca Vasile Lincu si Marius Ungureanu nu sunt chiar straini de mana lunga a politicului. Fostul sef de vama sustine ca n-a vazut vreodata un politician sau un primar care sa ceara bani in vama, asadar beneficiarul exclusiv al sistemului ar fi Vasile Marica.

Sa fim seriosi. Si sa fi avut asemenea ambitii nu ar fi rezistat daca n-ar fi dat si el mai departe. In plus, de la cine putea cumpara Vasile Marica avansari si mentineri in functie, cat timp ele nu stateau in puterile lui directe? De la politicieni si cei pusi in functie de politicieni, caci ei au puterea reala.

Ramane asadar de vazut, daca va fi strans cu usa in ancheta, ce va spune Vasile Marica despre structurile de deasupra lui, structuri ale tuturor partidelor, caci omul a prins ca lider sindical toate puterile, deci ar avea multe de povestit. Tocmai de aceea este posibil, de exemplu, ca nu toti banii colectati sa fi mers in zona Puterii, indiferent cum s-a numit ea, ci si catre Opozitie, caci, nu-i asa, maine ea putea prelua fraiele si relatia buna cu bani se tine, iar in opozitie foamea e chiar mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Marica sindicat spaga, #Vasile Marica santaj vama, #spaga vama sindicat , #sindicat
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca liderii sindicali sunt puroiul acestei natii,
Poza Basesku
Basesku
rank 5