Editorial: Domnia baronilor sindicali e in pericol

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 14:20
8481 citiri
Editorial: Domnia baronilor sindicali e in pericol

Rar mi-a fost dat sa vad o categorie mai fara simtul penibilului decat liderii sindicali. Dar cum nu vorbim despre niste academicieni, nici nu am pretentii. Barosanii care invart sabia poporului obidit deasupra capetelor nici nu-si propun sa devina repere ale moralitatii, au alte insarcinari.

Noul Cod al Muncii le arcuieste spinarile ca la fiare, nu le ridica insa si mingea la fileu, cum isi imagineaza atat ei, cat si liderii Opozitiei care vor sa culeaga fie si cate doua voturi din simbolistica acestui demers de contestare a grozaviei. Pentru ca intre timp, chiar daca o face cu doua viteze, lent si foarte lent, Romania se desteapta.

Proiectul de act normativ reinstaureaza sclavia, patronii vor putea sa dea afara oamenii mult mai usor, nu va mai exista nicio protectie! - striga liderii sindicali in cor. Clar ca nu va mai exista, dar pentru lenesi, mosteniti prin contractul de privatizare cu clauza expresa si incompetenti.

Trebuie sa fii nebun, ca patron, sa renunti la cei calificati, devotati, harnici si inventivi. Acestia nu vor avea de ce sa-si teama slujbele. Iar cei care vor fi dati afara pentru lipsa de productivitate vor fi inlocuiti de altii, care corespund. Doar nu-si imagineaza cineva ca vor apela multinationalele, de pilda, la populatia afro-americana din Carolina de Sud, cunoscuta pentru harnicie! Tot cei din Romania vor umple spatiul, dar macar vor veni inarmati cu constiinta. Sau macar cu premisa existentei acesteia.

Boierii sindicali vin in platouri, urla, isi smulg parul din cap, dar nu au niciun pic de credibilitate. Nu pentru faptul ca vorbesc in numele saracilor de la inaltimea vilelor, masinilor scumpe, privilegiilor care le permit sa presteze in relanti la bancul de lucru. Ci deoarece nu au avut vreodata vreo initiativa cu finalitate. Cu exceptia lui Victor Ciorbea, Miron Mitrea - ca miscarea sindicala e si rampa de lansare pentru politicieni - , ca sa pomenesc doar cazurile celebre, a povestii cu PetromService, care imbina toate laturile succesului din Romania, liderii nu au avut vreunul. Insa incaseaza banii amarestenilor ca si cand lucrurile ar sta invers.

Poate doar la Mioveni au fost in stare sa aduca tot orasul in strada, insa a fost ca pe vremea lui Ceausescu-Pace, cand ne scotea de la scoala ca sa militam impotiva razboiului desi nu stiam ce-i ala. Un protest de plastic. Pana la ora 10 producem frane, dupa care iesim organizat si strigam impotriva Guvernului care instaureaza sclavia, stam vreo cateva ore in aer curat, dupa care ne intoarcem si continuam cu franele. Nu ca nu le dadea patronul salariu sau zile libere, dar asa, de amorul artei, sa plece domnul Boc preventiv.

Asa ca da, vor urma niste curatenii prin capitalism. Si primii pe care i-as da eu afara sunt sindicalistii, ca in loc sa transmita potentialilor investitori un mesaj pozitiv, doar e in interesul Romaniei, perpetueaza impresia ca tara asta e un colt de Africa.

Dar poate ca de asta se si tem, ca li s-a terminat domnia...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#baroni sindicali, #sindicalisti proteste, #lideri sindicali protest , #sindicat