Functionarii publici pregatesc greva generala: Niciun guvern nu ne-a tratat cu atata batjocura si dispret

Vineri, 29 Mai 2015, ora 10:44
5926 citiri
Functionarii publici pregatesc greva generala: Niciun guvern nu ne-a tratat cu atata batjocura si dispret
Foto: Digi24

Sindicalistii din administratia publica acuza Guvernul Ponta ca ii trateaza cu dispret, indiferenta si batjocura, refuzand sa discute in mod serios despre problemele lor, asa ca se pregatesc sa declanseze greva generala.

Acuzatiile la adresa guvernantilor vin dupa ce a treia actiune de protest a sindicatelor, organizata miercuri in Bucuresti, s-a incheiat cu negocieri esuate.

"Urmare a acestei actiuni, reprezentantii FNSA au fost invitati de catre dl. Liviu Marian Pop - ministrul delegat pentru dialog social - la discutii pe marginea revendicarilor federatiei noastre, ocazie cu care am constatat, din nou, indisponibilitatea Guvernului Romaniei de a solutiona problemele majore cu care se confrunta salariatii pe care ii reprezentam.

A fost o intalnire in cadrul careia ministrul pentru dialog social a repetat acelasi discurs politicianist sustinut in cadrul intalnirilor precedente, utilizand un limbaj de lemn, amagitor", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com de liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA).

Protest in fata Guvernului: Mii de angajati din administratie publica ameninta cu greva generala

Acestia se plang ca Guvernul Ponta nu a modificat legislatia care ii vizeaza, asa cum a promis in campanie.

"Indiferenta, nepasarea si sfidarea angajatilor pe care ii reprezentam sunt elementele specifice ale actualului guvern, aflat la conducerea tarii si datorita votului marii majoritati a salariatilor din administratia publica locala, carora le-a promis, cu trei ani in urma, ca va modifica legislatia prin care guvernele anterioare au produs mari deservicii administratiei publice locale, aducand salariatii care isi desfasoara activitatea in acest sector la limita subzistentei, la incapacitatea de a asigura familiilor un trai decent. Aceasta promisiune a devenit in timp o minciuna", se mai arata in comunicatul citat.

In plus, liderii sindicalistilor din administratia publica il critica pe premierul Victor Ponta pentru declaratia conform careia mitingul de miercuri ar fi fost organizat doar "pentru ca liderii de sindicat sa apara la televizor".

"Ii aducem la cunostinta domnului prim-ministru ca, pana in prezent, niciun guvern nu a tratat cu atat de mult dispret, indiferenta si batjocura cetateni angajati ai Statului Roman, care de fapt reprezinta interfata cu membrii comunitatilor locale. Incercarea de a minimaliza si a duce in derizoriu strigatul de ajutor al acestor salariati, carora li s-a interzis deptul de a beneficia de un trai decent si echitabil in comparatie cu alte categorii de bugetari, reprezinta un demers nedemn al unui conducator de guvern.

Atunci cand acesti angajati manifestau impotriva politicilor adoptate de catre guvernele anterioare, prin care veniturile salariatilor din administratia publica locala au fost diminuate cu aproximativ 45%, dl. Victor Ponta si-a facut aparitia in multime si a promis, in schimbul voturilor, ca, din prima zi in care va detine functia de prim-ministru, guvernul condus de dansul va remedia aceasta nedreptate", ii reamintesc sindicalistii sefului Executivului.

In aceste conditii, FNSA anunta ca va demara procedura pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania, la o data ce va fi stabilita de catre Biroul Executiv.

"La aceasta actiune ni se vor alatura si vor participa majoritatea federatiilor care au membri de sindicat in primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora. Toate demersurile si actiunile Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) vor fi sustinute si sprijinite de catre CNS Cartel Alfa - confederatie la care federatia noastra este afiliata", se arata in incheierea comunicatului citat.

La mitingul organizat miercuri in Bucuresti au participat aproximativ 3.000 de salariati din primarii, consilii judetene si institutii subordonate acestora de pe intreg teritoriul tarii, afiliati FNSA, precum si reprezentanti ai altor organizatii sindicale din acelasi sector de activitate (Federatia Publisind, Federatia Sed Lex si Federatia Pro Administratie), se arata in comunicatul citat.

A fost a treia actiune de protest organizata de catre FNSA, dupa greva de avertisment din data de 20 februarie si cea generala de o zi din data de 30 aprilie.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sindicate Administratia Publica greva, #miting sindicate Administratia Publica, #greva generala administratia publica , #sindicat