Hossu: FMI isi depaseste competentele si responsabilitatile

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 21:17
1721 citiri
Hossu: FMI isi depaseste competentele si responsabilitatile
Foto: Antena 3

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, sambata seara, ca Fondul Monetar International isi depaseste competentele si atributiile, reprezentantii FMI au "aceleasi idei putine, dar fixe", iar presedintele Traian Basescu are o mentalitate comunista.

"Fondul Monetar International isi depaseste, clar, competenta si, deci, responsabilitatile. (...) Si directorul FMI a recunoscut ca, in momentul actual, criza generala inseamna panica, iar noi locuri de munca reprezinta o prioritate", a declarat liderul Cartel Alfa intr-o interventie la Antena 3.

"Reprezentantii FMI au insa aceleasi idei putine, dar fixe. Au mai avut ideea ca mentinerea salariul minim la nivele foarte scazute va genera locuri de munca, acum au ideea ca o flexibilizare a noului Cod al Muncii va insemna automat noi locuri de munca", a continuat Bogdan Hossu.

Liderul sindical este de parere ca ne confruntam cu un fenomen "nu de criza, ci de recesiune economica", din cauza unor masuri pe care guvernantii ar fi trebuit sa le ia in domeniul economic.

"Suntem intr-o recesiune pe care o platim cu totii, iar FMI a remarcat ca lucrurile se misca greu in Romania, din cauza ca strategiile bugetar-fiscale ale guvernantilor nu isi propun combaterea evaziuni fiscale", a continuat Hossu.

Sindicatele, patronatele si ministrul Muncii, Ioan Botis, au discutat, vineri, din nou, despre modificarile ce vor fi aduse Codului Muncii, iar presedintele Traian Basescu s-a aratat nemultumit de aceste negocieri lungi dintre cele trei parti, precizand ca Executivul trebuie sa ia masuri.

Sindicatele si patronatele reiau negocierile pe Codul Muncii

Comentand declaratiile sefului statului, Hossu a apreciat ca "ceea ce spune Basescu este esenta unei mentalitati de tip comunist, de care se pare ca presedintele Traian Basescu nu s-a indepartat".

"Este anormal, cand exista tratat care prevede ca, daca cei doi pareneri sociali se inteleg, Comisia Europeana este obligata sa transforme in directiva a Uniunii. La noi, cand patronatele si sindicatele se inteleg pe un subiect, vine Guvernul si spune ca 'nu, nu, nu este conform cu punctul meu de vedere, iar eu decid impotriva voastra'", a subliniat presedintele Cartel Alfa, amintind ca, in nenumarate randuri, sindicatele si patronatele au cazut de acord ca modificarea Codului Muncii nu reprezinta o prioritate.

Liderul de sindicat considera ca pe seful statului "nu il intereseaza ce spun ceilalti".

"Acest concept a lui Basescu este complet antieuropean si anormal. Toata lumea se uita la noi urat, cand ai un asemenea concept. Cetatenii vor migra, pentru ca exista un sistem de dereglementare, un sistem anormal, imoral", a continua Bogdan Hossu.

El a amintit ca Guvernul intentioneaza sa faca un Cod Social, care, ulterior, sa fie introdus in Codul Muncii.

"De fapt, o mare brambureala. Un amalgam intre dialogul social si dialogul civic, care introduce si ONG-uri si alte componente alte societatii civile. Dialogul social si cel civic nu sunt acelasi lucru, asta ar trebui sa priceapa guvenantii", a conchis Hossu.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Bogdan Hossu Cartel Alfa, #negocieri sindicate patronate, #Codul Muncii modificari , #sindicat