Liderul Cartel Alfa Harghita, acuzat de sindicalisti ca le-a pretins mita (Video)

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 10:18
1935 citiri
Liderul Cartel Alfa Harghita, acuzat de sindicalisti ca le-a pretins mita (Video)
Foto: Arhiva

Mai multi sindicalisti afiliati Cartel Alfa Harghita il acuza pe liderul local al confederatiei, Sorin Badea, ca le-a cerut bani cu titlul de sponsorizare pentru a putea participa la negocieri sau pentru a permite altor sindicalisti sa candideze la anumite functii.

In total, Badea este acuzat de liderii a 11 sindicate din judet ca acesta a pretins si a luat mita, ca a facut trafic de influenta si ca nu apara interesele sindicalistilor.

"Noua ne-a impus sa-i dam 10 milioane de lei ca participa la negocieri, unui coleg i-a luat 2 milioane de lei si a zis ca a facut cursuri sindicale cu el. Ne-a zis ca negocierile pot dura si un an, cu toate ca in lege scrie clar ca mai mult de 60 de zile nu pot sa dureze", a declarat la Realitatea Tv Stefan Fincu, lider sindicatul transportatorilor Waberer Harghita.

Vicepresedintele Cartel Alfa Harghita, Kos Ibolya, a declarat si ea ca i s-au cerut bani pentru a putea candida la o functie in Biroul Executiv al filialei sindicale.

"M-a amenintat ca, daca nu platesc niste sponsorizari, nu o sa am acces sa candidez la functiile din Biroului Executiv al filialei. Zice el ca nu sunt de ajuns fondurile pe care le primeste de la Cartel Alfa si pentru activitatile lui, ca are nevoie de mai multi bani", a spus ea.

Sorin Badea a declarat insa pentru Realitatea Tv ca acuzatiile care i se aduc sunt minciuni si ca pentru banii primiti s-ar fi eliberat chitante si ca, mai mult, acest lucru s-ar fi facut in prezenta unor avocati ai sindicalistilor.

"Toate sunt minciuni. Vizavi de faptul ca am luat bani, nu am luat eu. A fost comisia de cenzura, au facut verificari, toti banii care s-au incasat pe au fost pe facturi, pe chitante. Toi banii s-au incasat in prezenta avocatilor Waberer si nu cred ca ar fi indraznit sa imi spuna mie de mita sau alte chestiuni", a declarat Badea la postul mentionbat.

Peste 2.500 de sindicalisti au amenintat ca vor parasi filiala Cartel Alfa daca Sorin Badea nu se va retrage de la conducerea locala a confederatiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mita Cartel Alfa, #Sorin Badea mita, #mita sindicat Cartel Alfa , #sindicat
Comentarii