Sindicatele au obtinut negocierea coeficientului de salarizare

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 16:37
3034 citiri

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania nu va renunta la proteste, a anuntat sambata presedintele CSDR Iacob Baciu dupa ce, la intalnirea cu premierul Emil Boc, sindicalistii au propus ca salariul minim sa fie 750 lei, iar Boc a propus 640 lei.

Baciu a relatat ca, la intalnirea reprezentantilor CSDR cu premierul, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu si ministrul Muncii, Ioan Botis a fost atinsa si problema "cea mai sensibila" a valorii salariului minim.

"Pozitia Confederatiei noastre a fost ca salariul minim sa fie 750 lei. Ne-am dus cu aceeasi pozitie la intalnire si ne-am mentinut-o. Sunt discutii, in momentul de fata premierul s-a pronuntat la 640 lei, nu am acceptat si ramane sa mai discutam", a relatat presedintele CSDR.

Potrivit lui Iacob Baciu, sindicalistii si-au exprimat nemultumirea privind coeficientii de salarizare, iar premierul a dispus ca acestia sa fie reanalizati.

"A fost un angajament ferm luat, tinand cont de legea unica de salarizare, privind coeficientii si grila de salarizare. Au fost nemultumiri din partea celor din invatamant, sanatate, cultura. Premierul a dispus ca, la nivelul Ministerului Muncii si al Finantelor, sa fie reanalizati coeficientii si sa fie discutati de asa maniera incat sa se rezolve problema ca si prioritate: sanatatea, educatia, invatamantul", a mai spus Baciu.

Totodata, sindicalistii din Sanatate au discutat cu Emil Boc despre introducerea unor protocoale si a unor ghiduri de tratament. In acest sens, sindicalistii asteapta propunerile de la Ministerul Sanatatii, pentru a vedea daca acestea sunt in conformitate cu tratatele de medicina in curs.

De asemenea, sindicalistii mai cer ca Sanatatea sa primeasca, pentru anul viitor, un buget de 6% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#coeficient de salarizare negociere , #sindicat