Sindicatele vor ca legea salarizarii sa poata fi modificata timp de un an

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 16:07
1546 citiri
Sindicatele vor ca legea salarizarii sa poata fi modificata timp de un an

Sindicatele au inaintat, joi, o propunere reprezentantilor Guvernului, potrivit careia Legea salarizarii unice sa poata fi modificata de catre Executiv, timp de 12 luni, impreuna cu sindicatele.

Legea salarizarii unitare, vehement contestata de sindicalisti, ar contine discrepante care ar trebui corectate de Guvern in primele 12 luni de la aplicarea legii, sustine Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

"Trebuie sa rezolvam problema grilelor, in care sunt disfunctionalitati si trebuie corectate, ori pana marti nu se pot face corecturi si daca se fac vor duce la alte discrepante. Am propus un text de lege care da posibilitatea ca guvernul sa poata sa faca in urmatoarele 12 luni corecturile necesare", a declarat Bogdan Hossu, joi, la Antena 3.

Acesta a spus ca modificarile la legea salarizarii unice ar urma sa fie prezentate tuturor grupurilor parlamentare si se spera ca demnitarii sa fie sensibilizati pentru a sustine cererile sindicalistilor. Amendamentele vor fi inaintate parlamentarilor prin posta electronica, sustine Hossu.

Nu vrem sa ajungem la razboi social

Hossu a adaugat ca spera ca toate problemele legate de legi sa fie rezolvate, fara sa se ajunga la un "razboi social".

In ceea ce priveste cresterea salariului minim pana la 705 lei, Hossu a precizat ca sindicalistii sustin aceasta prevedere. Sindicalistii vor propune insa o reducere mai mica a personalului de la Inspectia Muncii, in urma aplicarii legii restructurarii agentiilor guvernamentale, pentru ca este o institutie extrem de importanta in combaterea infractiunii in domeniul muncii.

Toate confederatiile sindicale din domeniul bugetar au anuntat, joi, ca vor declansa proteste la nivel national incepand cu 5 noiembrie, in caz ca nu le sunt respectate revendicarile in ceea ce priveste legea salarizarii unice.

Aproximativ 800.000 de bugetari ar urma sa iasa in strada, potrivit sindicalistilor, la inceputul lunii noimbrie.

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, si ministrul Muncii, Marian Sarbu, au convocati, miercuri, de urgenta, la Guvern, pentru a discuta cu premierul Boc despre cererile sindicalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Bogdan Hossu, #lege salarizare modificata, #modificari lege salarizare, #salarizare unica bugetari , #sindicat