A murit soprana Roxana Briban - sinuciderea, principala ipoteza

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 15:12
18838 citiri
A murit soprana Roxana Briban - sinuciderea, principala ipoteza

Soprana Roxana Briban a murit, sambata seara, in locuinta sa, la varsta de 39 de ani, primele indicii aratand ca este vorba despre o sinucidere.

Potrivit sotului fostei soprane, acesta a fost cel care a gasit-o in baie, cu venele taiate si mai multe pungi de plastic pe cap. Mai mult, acesta spune ca soprana nu era la prima tentativa de suicid si ca a lasat si un bilet de adio in care scria doar "Iarta-ma, a ta, Roxana".

Soprana Roxana Briban a murit - Vezi biletul de adio

"Ieri (sambata, n.red.) dupa-masa eu am fost la cumparaturi si cand m-am intors am gasit usa incuiata, cu cheile in usa, pe dinauntru. Am intrat pe geam pe la vecini, am intrat cu un amic si am gasit-o in cada, taiata pe maini si pe picior, cu trei pungi, trei saci menajeri legati cu scotch in jurul gatului. I-am smuls pungile si dupa aia am sunat la ambulanta. Am dus-o pe covor, dar cand am gasit-o nu mai avea puls", a declarat, la Realitatea Tv, Alexandru Briban.

Informatia a fost confirmata si de coordonatorul SMURD, medicul Bogdan Oprita, care a declarat, pentru Ziare.com, ca la momentul in care echipa de interventie a ajuns la fata locului, politia era deja prezenta pentru a investiga cazul, motiv pentru care, pana la incheierea anchetei, nu se poate spune daca a fost sau nu vorba despre o sinucidere.

"Noi am fost solicitati, cand s-a ajuns la fata locului era decedata, probabil de ceva de vreme, pentru ca la fata locului erau deja cei de la Politie, care deja investigau cazul", ne-a declarat dr. Bogdan Oprita.

Artista, distrusa dupa concedierea de la Opera

Sotul artistei le-a mai declarat jurnalistilor ca aceasta nu era la prima tentativa de suicid, totul pornind din 2009, cand a fost concediata de la Opera Nationala.

"Noi nu ne-am certat, ne intelegeam bine, dar a avut un soc cand a fost data afara de la Opera. Nu i s-a spus de ce a dat-o afara. Pe directorul de la Opera Nationala Bucuresti nu-l mai interesa, desi avea una dintre cele mai bune voci si o cariera internationala. A suferit foarte mult atunci. Nu aveam probleme financiare, nu traiam pe picior mare, dar ne descurcam. Sotia mea se simtea stinghera, nu o mai invita nimeni din tara si isi dorea foarte mult sa revina la Opera Nationala", a declarat, la Realitatea Tv, Alexandru Briban.

Cu toate acestea, directorul Operei Nationale, Catalin Ionescu Arbore, sustine ca artista si-a dat demisia.

"Am incercat inca din 2007 sa fac tot posibilul sa o conving pe soprana sa ramana angajata a Operei Nationale Bucuresti. Imi spunea de fiecare data ca e obosita si are multe contracte de onorat si din cauza asta lipsea multe luni de pe scena Operei. Am inteles-o si o intelegeam si in continuare pentru ca ne facea cinste. In 2009, cand a refuzat sa semneze un nou contract, era ceruta in mod expres pentru festivalul George Enescu.

Efectiv, nu gasesc nicio motivatie pentru care s-ar putea cineva gandi ca nu o vroiam pe Roxana Briban pe scena Operei Nationale. Ea nu a putut sa mai revina pe acelasi gen de contract pentru ca era perioada in care se blocau posturile. Insa, intotdeuna Roxana Briban a fost bine primita pe scena", a declarat, la Realitatea Tv, directorul Operei Nationale, Catalin Ionescu Arbore.

Roxana Briban a murit: Lumea Operei, in doliu - vezi reactii

Inmormantarea va avea loc marti, la Cimitirul Herastrau

In prezent trupul sopranei este la Institutul National de Medicina Legala, unde a fost depus sambata la ora 22:00.

Sotul sopranei a precizat ca trupul neinsufletit al Roxanei Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herastrau, urmand ca marti de la ora 10:30 sa fie transportat la Cimitirul Herastrau, unde artista va fi inmormantata.

Cine a fost Roxana Briban

Roxana Briban s-a dedicat vietii muzicale inca de la varsta de 6 ani, urmand cursuri de vioara si de canto, devenind in scurt timp solista a Corului de Copii al Radiodifuziunii Romane, cu care a sustinut peste 300 de concerte in tara si in strainatate.

In anul 2000 termina Universitatea de Muzica din Bucuresti la clasa prof. univ. Maria Slatinaru-Nistor. Imediat dupa absolvire, debuteaza ca solista a Operei Nationale din Bucuresti, cu rolul Contesei din opera Nunta lui Figaro de W.A.Mozart.

Inceputul carierei internationale este marcat de debutul la Wiener Staatoper, in anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana romana a devenit invitat permanent al scenei vieneze, incheind contracte pana in stagiunea 2009 - 2010.

A cantat pe scenele unor mari institutii din lume, precum Volksoper Wien, Deutsche Oper Berlin, Theatre du Capitole de Toulouse, Teatro Municipal de Santiago de Chile si Het Muziektheater Amsterdam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Roxana Briban soprana murit, #Roxana Briban sinucidere, #Roxana Briban taiat vene , #sinucidere Roxana Briban