Arafat ancheteaza de ce femeia care s-a sinucis in Capitala nu a putut fi salvata in 35 de ore

Sambata, 23 Mai 2015, ora 15:02
3529 citiri
Arafat ancheteaza de ce femeia care s-a sinucis in Capitala nu a putut fi salvata in 35 de ore
Foto: Facebook/Raed Arafat

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat sa verifice modul in care s-a actionat de catre autoritatile abilitate in cazul femeii care s-a sinucis vineri in Capitala, dupa ce a stat peste 35 de ore pe o cladire.

"I-am dat sarcina si chiar verifica modul cum s-a actionat in acel caz, unde a fost si presa, au fost toate autoritatile. Este complicat in momentul cand cineva doreste sa isi ia viata (...) Domnul doctor Arafat are o echipa care cerceteaza in momentul de fata si sunt convins ca in scurt timp se vor da rezultatele acestui control, se va da publicitatii", a afirmat Oprea, intrebat daca s-au respectat procedurile pentru aceste cazuri.

Ministrul Afacerilor Interne a adaugat ca Romania are proceduri standard europene in aceasta privinta, iar din statistici rezulta ca cele mai multe astfel de cazuri, de negociere cu persoane care ameninta sa isi ia viata, procedurile derulate au rezultat pozitiv.

"Este complicat sa previi cand cineva vrea sa isi ia viata din diferite motive. Cel mai important lucru si cel mai usor, trebuie sa investim acolo unde oamenii trebuie aparati. Ma refer la catastrofe, la calamitati, unde fara voia lor, din pacate cutremure sau alte calamitati, trebuie sa asiguram toata logistica, sa putem sa prevenim acolo unde li se pune viata in pericol oamenilor", a adaugat Gabriel Oprea.

Femeia care ameninta de 35 de ore ca se sinucide s-a aruncat de pe bloc

O femeie s-a aruncat vineri de pe o cladire de pe strada George Enescu nr. 7 din sectorul 1, dupa ce a amenintat, timp de 35 de ore, ca se va sinucide. Cazatura i-a fost fatala.

Politia Capitalei a confirmat decesul, dar nu a putut preciza daca femeia a alunecat sau s-a aruncat.

"Negociatorii au incercat sa o salveze, a fost adusa si familia, un preot, dar situatia dansei era delicata", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

O echipa de negociatori ai Politiei Capitalei incercase sa o convinga pe femeie sa coboare de pe cladire.

"Nu este vorba despre vreun protest al femeii. Am inteles ca se afla intr-o stare depresiva, care ar fi provocata de faptul ca acum doi ani i-a murit copilul. De atunci nu si-a mai revenit. Echipa de negociatori a fost trimisa la fata locului inca de ieri si incearca sa o convinga sa coboare, dar ea nu colaboreaza nici cu noi, nici cu familia. Femeia a amenintat ca se arunca de pe cladire", declarase anterior Bogdan Ghebaur.

Femeia nu a vrut sa discute nici cu sotul ei, cu prieteni sau alti cunoscuti. La fata locului fusesera trimise o ambulanta si un echipaj de pompieri.

Arafat, despre femeia care s-a aruncat de pe bloc: Sunt oameni care nu mai vor sa traiasca

Secretarul de stat Raed Arafat a relatat vineri seara, la Realitatea TV, ca femeia respectiva a primit apa si mancare, iar la fata locului au fost doi negociatori specializati si s-a adus si o perna speciala pentru astfel de situatii, insa nu a fost umflata pentru ca femeia a inceput sa se agite cand a vazut-o si exista riscul ca aceasta sa sara tocmai din acest motiv.

De ce n-a fost umflata salteaua in cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc

El a mai precizat ca se va analiza de catre comisia ISU care verifica desfasurarea acestui caz de ce perna respectiva a fost adusa abia dupa 30 de ore de cand femeia s-a urcat pe acoperisul cladirii.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ancheta femeie sinucidere Calea Victoriei, #sinucidere Bucuresti aruncat bloc , #sinucideri