Cel mai bogat om de afaceri din Sibiu s-a sinucis: Ce explicatii a dat in scrisoarea de adio (Video)

Marti, 03 Iunie 2014, ora 22:24
21693 citiri
Cel mai bogat om de afaceri din Sibiu s-a sinucis: Ce explicatii a dat in scrisoarea de adio (Video)
Foto: Pagina Medicala

Proprietarul Grupului Polisano, Ilie Vonica, care s-a sinucis marti, a lasat in locuinta sa din municipiul Sibiu o scrisoare de cinci pagini in care isi explica gestul.

Desi familia acestuia a insistat ca documentul sa nu fie facut public, jurnalistii de la Mediafax au obtinut cateva fragmente din el. Astfel, Vonica a explicat, in scrisoarea lasata in locuinta sa din municipiul Sibiu, ca arestarea sotiei si problemele firmelor sale l-au determinat sa isi ia viata, el cerandu-i, totodata, iertare sotiei si sa aiba grija de fiica lor, au declarat surse judiciare pentru sursa citata.

Dosarul retetelor fictive: Cel mai bogat om de afaceri din Sibiu s-a sinucis UPDATE

Surse judiciare au declarat, marti, ca in scrisoarea pe care a lasat-o in locuinta sa din municipiul Sibiu, Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, care s-a aruncat de la una din teresele casei, a explicat ca arestarea sotiei sale l-a impins la acest gest.

Documentul este adresat sotiei, careia Ilie Vonica i-a scris ca nu poate trai "singur", stiind ca ea este "acolo", adica in arest.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri i-a cerut iertare sotiei atat pentru gestul pe care l-a facut, cat si pentru ca nu a rezistat problemei pe care o avea familia sa.

In scrisoare, Vonica i-a mai spus sotiei ca a iubit-o foarte mult si ca, stiind ca este mult mai puternica decat el, o roaga sa aiba grija de tot, in special de fiica pe care o aveau impreuna.

Aceleasi surse au precizat ca, din discutiile avute cu apropiatii familiei Vonica, s-a stabilit ca omul de afaceri a refuzat sa manance de cand sotia sa a fost arestata, iar marti, inainte de a se arunca in gol de pe o teresa a imobilului in care locuia, a fumat foarte mult.

Sursele citate au afirmat ca scrisoarea de adio lasata de Ilie Vonica se afla in prezent la politistii Sectiei 1 Sibiu, care realizeaza ancheta sub coordonarea unui procuror. Documentul este scris de mana si are cinci pagini.

Ilie Vonica (59 de ani) s-a aruncat marti de la una dintre teresele locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri. El a intrat in coma si a murit in jurul orei 14:00.

Dosarul retetelor fictive: Noua persoane, printre care si medici, arestate preventiv

Sotia lui Vonica si alte noua persoane, arestate in dosarul retetelor false

Vonica, de profesie medic ginecolog, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false.

In urma perchezitiilor au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in 20 mai la Politia Capitalei, iar ulterior sotia omului de afaceri a fost arestata. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de sotia lui Ilie Vonica.

Farmaciile implicate in dosarul retetelor false apartin unui medic din Top 300

Potrivit procurorilor, reprezentantii societati care detine lantul de farmacii "Reteta" ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati "fantoma".

Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Vonica a construit dupa 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano - pe locul trei pe piata distributiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat in Sibiu, reteaua de farmacii Reteta si producatorul de medicamente Polipharma Sibiu.

Pe langa aceste activitati, grupul detinea si un dealer Toyota, un service auto Citroen, o agentie de turism proprie, proiecte de sport si agrement, constructii imobiliare si real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajati, a inregistrat in 2012 venituri totale de peste 300 de milioane de euro.

In 2011, Vonica a vandut reteaua de clinici de dializa grupului Diaverum, controlat de fondul de investitii Bridgepoint, tranzactie estimata la aproximativ 25 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ilie Voinica sinucidere scrisoare, #om afaceri Sibiu sinucidere, #scandal retete false sinucidere , #sinucideri