Drama britanicilor fara loc de munca: Sinucideri, in criza tot mai greu de suportat

Joi, 16 August 2012, ora 22:15
3499 citiri
Drama britanicilor fara loc de munca: Sinucideri, in criza tot mai greu de suportat
Foto: NBC News

Nu toti britanicii o duc atat de bine pe cat se crede. Tot mai multi oameni din aceasta tara isi iau viata din cauza crizei economice si a lipsei locurilor de munca.

Anul acesta, nu mai putin de 1.000 de oameni si-au luat viata in Marea Britanie, scrie NBC News. Datele vin in urma efectuarii unui studiu de specilitate, care a aratat ca lucrurile nu stau atat de bine in regat.

David Stuckler, sociolog la Universitatea Cambridge, a spus ca aceste informatii le reamintesc britanicilor ce ii asteapta in viitor, dupa euforia data de olimpiada organizata la Londra.

Specialistul este co-autor al studiului publicat in revista "British Medical Journal". Studiul a relevat faptul ca, intre 2008-2010, numarul de sinucideri a fost cu 848 de cazuri mai mare decat de obicei.

Legatura directa cu criza economica

Informatiile obtinute de la institutii medicale arata ca si numarul de boli mentale a crescut pe fondul crizei economice. Legatura cu problemele financiare este una directa, afirma specialistul britanic. De exemplu, in 2010, atunci cand mai multi barbati au fost angajati, numarul de sinucideri in randul lor a scazut. Oamenii care au participat la un sondaj au declarat ca problemele economice provoaca mai multe cazuri de dependenta de alcool, precum si avorturi.

Un numar ingrijorator de sinucideri exista si in Grecia si Irlanda, tari puternic afectate de astfel de probleme economice. Multi britanici sunt nevoiti sa se confrunte cu masuri de austeritate greu de suportat, acestea fiind cele mai drastice din ultimii 40 de ani. Somajul in randul tinerilor britanici este de 20%. Problema barbatilor este aceea ca identitatea lor se identifica destul de mult cu locul de munca pe care acestia il au. El le aduce prosperitate, statut si importanta, totul destramandu-se atunci cand el isi pierde locul de munca.

In lume, o sinucidere la 40 de secunde

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, in lume, la fiecare 40 de secunde se petrece o sinucidere. In fiecare an, un milion de oameni mor din aceasta cauza. La fiecare caz de sinucidere exista si pana la 20 de tentative. In Europa, problemele sunt cu adevarat dramatice, caci 17 tari din zona euro au datorii uriase. Tot mai multi oameni sunt impinsi spre pragul de saracie din cauza masurilor luate de guvernele statelor europene.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#criza economica datorii marea britanie, #imprumut grecia irlanda, #economie somaj locuri munca , #sinucideri