Un detinut incarcerat la Penitenciarul Colibasi s-a spanzurat

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 17:19
1690 citiri
Un detinut incarcerat la Penitenciarul Colibasi s-a spanzurat
Foto:Arhiva

Un detinut incarcerat la Penitenciarul Colibasi, din judetul Arges, avand o condamnare de sase ani pentru tentativa de omor, s-a spanzurat, sambata, folosind cureaua de la pantaloni.

"In data de 07.07.2012, in jurul orei 09.00, persoana privata de libertate S. N.,condamnata definitiv la 6 ani inchisoare pentru tentativa de omor, cu antecedente penale, s-a sinucis prin spanzurare", a precizat subcomisar Raluca Dinisor, purtator de cuvant al Penitenciarului Colibasi.

Reprezentantii Penitenciarului Colibasi au solicitat imediat ajutor cadrelor medicale, insa detinutul nu a mai putut fi resuscitat.

"A fost anuntat de urgenta personalul medical din cadrul Penitenciarului Spital Colibasi, care s-a deplasat la fata locului, fiind efectuate manevre de resuscitare. In acelasi timp, a fost solicitata si prezenta echipei SMURD Arges, care a constatat decesul persoanei private de libertate la ora 09.31", se arata intr-un comunicat al inchisorii.

Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, procuror Iolanda Dragut, detinutul avea 39 de ani si era din judetul Valcea. Anul viitor, el urma sa intre in comisia de liberare conditionata. Potrivit reprezentantilor penitenciarului, detinutul lucra in cadrul departamentului de curatenie si nu a facut niciodata probleme.

Se pare ca detinutul s-a certat cu concubina lui, cu care avea cinci copii. Sambata dimineata, barbatul de 39 de ani s-a spanzurat intr-un oficiu in care erau depozitate materiale pentru caratenie. Anchetatorii spun ca este vorba despre o sinucidere atipica, intrucat teava de care a legat cureaua se afla la mica distanta de sol si detinutul era in genunchi.

Reprezentantii Penitenciarului Colibasi au deschis o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs incidentul.

"In conformitate cu prevederile legale, a fost informata familia decedatului, judecatorul delegat pentru executarea pedepselor, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, Inspectoratul Judetean de Politie Arges si Serviciul de Medicina Legala Arges. De asemenea, la nivelul penitenciarului, a fost demarata o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs incidental", a mai precizat subcomisar Raluca Dinisor, purtator de cuvant al Penitenciarului Colibasi.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#detinut sinucis Colibasi, #detinut spanzurat Colibasi , #sinucideri