Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aberatia zilei: Cand salvarea unei vieti e doar slogan electoral

Joi, 21 Mai 2015, ora 15:11
5084 citiri
Aberatia zilei: Cand salvarea unei vieti e doar slogan electoral
Foto: arhiva / salvital.ro

De obicei, cine zice SMURD se ridica in picioare si duce mana la inima, in semn de respect. Din pacate, in judetul Gorj, cel mai drag premierului Victor Ponta, salvarea vietii unui om a coborat sub nivelul unui slogan electoral.

Peste 450.000 de lei a cheltuit Guvernul pentru realizarea heliportului din Targu Jiu, inaugurat cu mare fast in 2012 de Victor Ponta in prezenta fondatorului SMURD Raed Arafat.

Destinat in special zborurilor pentru situatii medicale de urgenta, heliportul a ajuns pe mana autoritatilor locale care l-au folosit apoi dupa bunul plac, pentru tot felul de activitati, cum ar fi organizarea de concerte sau mitinguri electorale pentru candidatul la presedintie Victor Ponta.

Treptat s-a ajuns tot mai des ca elicopterelor SMURD sa li se interzica aterizarea pe heliportul special destinat, din tot felul de motive care mai de care mai ridicole, uitandu-se cu desavarsire ideea ca viata unor oameni este astfel pusa in pericol.

Luni, de exemplu, un elicopter SMURD a zburat de la Bucuresti la Targu Jiu cu misiunea de a prelua un ranit grav intr-un accident de munca, dar n-a putut ateriza pentru ca heliportul este in prezent ocupat cu... terase si tarabe montate in cinstea Zilelor Municipiului, informeaza Gorj Exclusiv, care arata si imagini de la fata locului.

Se pare ca nimeni nu s-a lasat impresionat de faptul ca un barbat de doar 27 de ani se zbatea intre viata si moarte dupa ce cazuse de la o inaltime de 5 metri. Sa curga berea la terasa si sa sfaraie micii!

Elicopterul a fost trimis sa aterizeze pe terenul de antrenament de pe stadion (Slava Domnului ca nu era si el ocupat cu vreo nunta, ca la Targu Carbunesti, de ni s-a dus vestea pana in Marea Britanie!).

Un primar din Romania a mutat un meci de fotbal pentru a organiza nunta fiicei pe stadion

Ne intrebam socati in ce tara europeana se mai intampla ca bani publici investiti in scop umanitar sa fie deturnati intr-un asemenea hal si in scopuri private, ale unor politicieni sau patroni.

Se spune ca "tonul face muzica", iar tonul a fost dat de la cel mai inalt nivel de "dirijorul" de la Palatul Victoria. Intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale de anul trecut, sustinatorii lui Victor Ponta i-au anuntat pe toti managerii unitatilor sanitare din zona ca "heliportul din Targu Jiu este ocupat cu organizarea unui spectacol de catre PSD Gorj in scop electoral", asa ca elicopterele au fost trimise sa aterizeze tot pe stadion.

Campanie Victor Ponta: Un miting PSD cu spectatori minori blocheaza elicopterele SMURD (Video)

Oare asa se explica de ce Guvernul Ponta investeste acum 15 milioane de euro intr-un nou stadion pentru Targu Jiu, orasul in care a fost ales si reales deputat? Ca sa poata ateriza in siguranta elicopterele SMURD alungate de pe heliport?

Inca un stadion ultramodern in Romania: Cand incep lucrarile

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#elicopter SMURD heliport Targu Jiu, #Ponta heliport Targu Jiu , #SMURD