Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Guvernul vrea sa schimbe Codul Penal: Inchisoare pentru soferii care beau alcool dupa ce fac accident

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 08:53
7641 citiri
Guvernul vrea sa schimbe Codul Penal: Inchisoare pentru soferii care beau alcool dupa ce fac accident
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede pedepse cu inchisoarea pentru soferii care fac accident cu victime si apoi beau alcool sau consuma droguri, inainte sa le fie prelevate probe biologice.

Actul normativ schimba astfel Codul Penal, insa nu va intra in vigoare decat daca va fi votat de Parlament si promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

Iata mai exact ce prevede completarea facuta de Executiv Codului Penal si transmisa Ziare.com sub forma unui comunicat de presa:

Se propune introducerea unei noi infractiuni - este vorba de consumul de alcool sau de alte substante - ulterior producerii unui accident de circulatie.

Astfel, fapta conducatorului unui vehicul de a consuma alcool sau alte substante psihoactive, dupa producerea unui accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, pana la recoltarea probelor biologice, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.

Daca persoana aflata in una din situatiile de mai sus efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla in procesul de instruire practica a unor persoane pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infractiune consumul de substante psihoactive, dupa producerea accidentului de circulatie care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane si pana la recoltarea probelor biologice, daca acestea sunt administrate de personal medical autorizat, in cazul in care acestea sunt impuse de starea de sanatate sau de vatamarea corporala a conducatorului auto.

In plus, tot la Codul Penal, se adauga si alta infractiune: Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier, neinmatriculat sau neinregistrat sau cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare. Pana acum aceasta fapta nu era incriminata.

Conducerea unui tractor agricol sau forestier, fara permis de conducere, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

B.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inchisoare soferi alcool dupa accident , #soferi