Seful Politiei Rutiere nu vrea sofat fara permis

Joi, 23 Februarie 2012, ora 09:20
3369 citiri
Seful Politiei Rutiere nu vrea sofat fara permis
Foto: Autoexpert

Seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, s-a declarat impotriva sofatului fara carnet de conducere, permis de "Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera 2011-2020".

"Ceea ce trebuie spus este faptul ca 'Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera' nu este un act normativ. Nu modifica in nici un fel legislatia rutiera, nu aduce nimic nou in legislatia rutiera, nu are efecte in legislatia rutiera.

Este vorba despre o prognoza sau, daca se doreste altfel spus, sunt niste linii pe care noi ni le propunem de urmarit de-a lungul celor zece ani cat este ea valabila, pentru cat a fost ea emisa, mai exact pentru perioada 2011-2020", a declarat Dinita pentru Jurnalul National.

Dinita a explicat si faptul ca este posibil ca soferii sa nu mai primeasca avertismente si sa poata plati amenda pe loc, deoarece in Romania gradul de incasare a amenzilor la regimul circulatiei este sub 40 la suta, in timp ce la nivelul statelor membre UE acesta este de peste 90%.

Permisul auto va fi suspendat pentru amenzi neplatite, iar sofatul va fi permis fara carnet

Seful Directiei Rutiere a precizat ca o amenda are scopul de a corija comportamentul celui aflat la volan si ca, platind una, soferul indisciplinat isi va invata lectia si data viitoare va fi mai atent.

In privinta interzicerii ATV-urilor pe drumurile publice, Dinita a subliniat ca este ceva perfect normal si ca acestea nu vor mai avea acces pe autostrazi, drumuri nationale sau drumuri nationale deschise traficului international.

"Nu este un autovehicul cu care poti sa mergi in mod normal. Ganditi-va ce ar insemna Bucurestiul plin de ATV-uri. Sau in renumitele metropole... Ori pe un drum national deschis traficului international puneti un ATV langa un tir sa vedeti disproportia care exista", a adaugat Dinita.

In privinta condusului fara permis, acesta a mentionat ca este doar o propunere venita de la Directia Permise si Inmatriculari Vehicule, care se afla sub jurisdictia prefectilor.

"Sunt o serie intreaga de actori care si-au depasit atributiile. Stim ca toata lumea se pricepe la fotbal si la circulatie. (...) Este foarte adevarat ca poate multi care vor citi acest material vor spune ca in tarile straine exista o astfel de prevedere. Noi discutam de civilizatie, in primul rand. E vorba despre educatia rutiera pe care noi o invocam de fiecare data si la care noi avem probleme majore", a continuat Dinita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#condus fara permis, #soferi amenzi circulatie, #Strategie Siguranta Rutiera , #soferi