Legea impotriva masinilor cu volan pe dreapta in Romania, mai aproape de realitate

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 14:48
7062 citiri
Legea impotriva masinilor cu volan pe dreapta in Romania, mai aproape de realitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducatorii autovehiculelor cu volanul pe partea dreapta vor fi obligati sa faca cursuri suplimentare de sofat, iar aceste masini nu vor mai putea circula pe drumurile din Romania fara un sistem corespunzator de oglinzi, potrivit unui proiect de lege care se afla in dezbatere publica la Senat.

Conducatorul unui autovehicul cu volanul situat pe partea dreapta poate conduce un astfel de autovehicul pe drumurile publice numai in urmatoarele cazuri: daca a urmat cursuri suplimentare de pregatire pentru conducerea autovehiculelor cu volan situat pe partea dreapta, cu o durata de minim 20 de ore, daca poseda permis de conducere obtinut intr-un stat in care circulatia se desfasoara pe sensul de mers de pe partea stanga, se arata in proiectul de lege initiat de deputatul PNL Alexandru Nazare.

Deputatii le-au pus gand rau soferilor de masini cu volan pe dreapta: Ce le pregatesc

"Autovehiculul cu volanul situat pe partea dreapta poate fi condus pe drumurile publice numai daca are montat un sistem corespunzator de oglinzi care-i asigura conducatorului vizibilitatea in partea stanga-fata a autovehiculului. Conducerea in alte conditii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a treia de sanctiuni si cu retragerea certificatului de inmatriculare ori de inregistrare sau dupa caz a dovezii inlocuitoare a acestora", mentioneaza proiectul.

In zonele punctelor de trecere a frontierei, posibilitatea achizitionarii oglinzilor este asigurata de catre CNADNR, prin agentiile de incasare a tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, sau prin persoanele juridice cu care CNADNR a incheiat conventii in acest scop.

Dispozitiile prezentei sanctiuni nu se aplica vehiculelor istorice, vehiculelor utilizate pentru indeplinirea unor sarcini de utilizate publica si vehiculelor care nu sunt destinate circulatiei pe drumurile publice, prevede acest proiect legislativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#masini volan dreapta reguli Romania, #cursuri condus masini volan dreapta , #soferi