Noi reguli pentru soferi: Vezi ce s-ar putea schimba in noul Cod Rutier

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 21:13
9105 citiri
Noi reguli pentru soferi: Vezi ce s-ar putea schimba in noul Cod Rutier

Soferii care nu acorda prioritate pietonilor care traverseaza regulamentar, care nu respecta limitele de viteza sau care conduc sub influenta alcoolului ar putea fi pedepsiti mai aspru, perioada de suspendare a dreptului de a conduce fiind ridicata la 120 de zile, potrivit unui proiect de modificare si completare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Amenzile maxime, de la 21 la 100 de puncte - amenda (1.575 - 7.500 de lei), care se aplica doar persoanelor juridice, ar urma sa se aplice si soferilor care conduc avand o alcoolemie sub 0,8 grame/litru, care nu acorda prioritate pietonilor sau depasesc viteza maxima de pe drumul respectiv cu peste 60 de kilometri pe ora, se arata in proiectul de lege, pus in dezbatere pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

In proiect sun incluse si noi termene pentru suspendarea dreptului de a conduce. Astfel, daca fapta soferului este urmarita ca infractiune, dar s-a dispus aplicarea unei sanctiuni administrative, termenul este de 120 de zile. Pentru accidente de circulatie rezultate cu decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, se suspenda pe o perioada de 180 de zile, daca fapta nu este urmarita ca infractiune.

Daca soferii amendati nu isi achita valoarea sanctiuni in termen de 90 de zile, permisele de conducere le sunt suspendate pana fac dovada platii, potrivit proiectului. Amenda nu se suspenda pana la emiterea unei decizii, in cazul in care soferul face plangere in instanta.

Circulatia masinilor inmatriculate in alte state si detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau resedinta in Romania, pentru mai mult de 30 de zile de la data dobandirii titlului sau de la data inscrierii in evidenta autovehiculelor si remorcilor inmatriculate in alte state este interzisa.

Daca soferul nu are documentul doveditor al titlului cu care este detinut autovehiculul si traducerea, amenzile aplicate se incadreaza intre 450 si 600 de lei. Daca se circula cu masina mai mult de 30 de zile, amenzile sunt de 675 - 1.500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#modificare cod rutier, #reguli circulatie modificare , #soferi