Aberatie dupa aberatie la Spitalul din Husi: De ce s-a inchis sectia de Primiri Urgente

Joi, 02 Iulie 2015, ora 08:31
4180 citiri
Aberatie dupa aberatie la Spitalul din Husi: De ce s-a inchis sectia de Primiri Urgente
Foto: Ziare.com

Sectia de Primiri Urgente a Spitalului Husi a ajuns din nou in atentia presei, tot dintr-un motiv halucinant.

Dupa ce saptamana trecuta presa a relatat ca respectiva sectie PU era blocata de oamenii veniti din alte comunitati locale pentru ca nu au medic de familie, acum atentia jurnalistilor a fost atrasa de alta situatie cel putin inedita.

Sectia de Primiri Urgente a Spitalului Municipal Husi, care deserveste peste 70.000 de persoane din judetele Vaslui si Iasi, a fost inchisa, miercuri, motivul fiind ca medicii care asigurau linia de garda au intrat in concediu, iar altii care sa ii inlocuiasca nu exista, informeaza Mediafax.

In locul acesteia, a fost infiintata o camera de garda, unde o asistenta medicala face triajul pacientilor, care apoi sunt trimisi catre diferite sectii in functie de urgente.

"Din pacate, am ajuns din nou in situatia de a inchide CPU din cauza lipsei medicilor, o situatie care nu depinde de noi, ca unitate medicala. In consecinta, am anuntat atat Directia de Sanatate Publica Vaslui, cat si Ministerul Sanatatii pentru a gasi solutii.

Pe de alta parte, am luat legatura si cu alte spitale din Moldova pentru a cauta specialisti dispusi sa-si desfasoare activitatea in cadrul Compartimentului de Primiri Urgente a spitalului din Husi", a declarat, miercuri, managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

Aceeasi sectie a spitalului a mai fost inchisa si anul trecut dupa ce medicul coordonator de atunci al structurii, Gabriela Ababei, a demisionat din cauza unei amenzi. Aceasta primise o amenda de 1.500 de lei de la Directia de Sanatate Publica Vaslui, in urma mortii unei fetite de patru ani, la 40 de minute de la internare.

Aberatia zilei: Avalansa de bolnavi care ingroapa urgentele

Saptamana trecuta, presa a scris ca sectia de Primiri Urgente a spitalului Municipal Husi a fost blocata dupa ce oamenii din Vetrisoaia au mers la spital, pentru ca in localitatea lor nu exista medic de familie. Directorul medical interimar al Spitalului Municipal Husi, Taisia Deleanu, a declarat atunci ca in astfel de conditii nu mai pot fi tratate adevaratele urgente.

"Pacientii din Vetrisoaia care se prezinta in CPU nu reprezinta, de fapt, urgente medicale. Intelegem problemele oamenilor, dar nu putem tine locul unui medic de familie", a spus aceasta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Urgenta Spital Husi inchisa, #spital inchis medici concediu, #urgenta spital inchisa , #spitale