Alte 12 decese din cauza gripei

Joi, 18 Februarie 2016, ora 13:37
2403 citiri
Alte 12 decese din cauza gripei
Foto: Pexels

Douasprezece persoane au murit in perioada 8 - 14 februarie din cauza virusului gripal, numarul total al deceselor crescand astfel la 21.

"Au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, dintre care 10 cu A (H1) pdm09 si 2 cu AH3. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 21, dintre care 19 cu A (H1) pdm09 si 2 cu AH3.

Distributia deceselor pe grupe de varsta: 1 la 0 - 1 an, 13 la 15 - 49 ani, 6 la 50 - 64 ani si 1 la 65 ani. Distributia deceselor pe sexe: 15 masculin si 6 feminin", arata site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Potrivit sursei citate, 19 persoane decedate (90%) au avut conditii medicale pre-existente, 18 fiind nevaccinate.

Cinci cazuri au fost inregistrate in Arges, 10 - la Bucuresti, 2 - la Cluj, 1 - Hunedoara, 1 - Sibiu, 1 - Teleorman, 1 - Valcea.

Ministerul Sanatatii: In acest moment, nu exista iminenta aparitiei unei epidemii de gripa

In saptamana 8 - 14 februarie, activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, in focare locale (municipiul Bucuresti) si cu cazuri sporadice in unele judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute avand valori comparative cu cea inregistrata in saptamana precedenta si incadrandu-se in intervalul asteptat, precizeaza sursa citata.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, IACRS si pneumonii) a fost de 91.244, cu 11,7% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (103.306) si apropiat de cel inregistrat in saptamana precedenta (91.127).

Institutul Cantacuzino nu face vaccin antigripal nici in sezonul 2015 - 2016, desi are autorizatii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#decese gripa Romania 2016, #gripa deces Romania februarie 2016, #cazuri gripa Romania , #spitale