Ana Birchall nu mai plateste asigurarea de sanatate, in semn de protest

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 21:08
4814 citiri
Ana Birchall nu mai plateste asigurarea de sanatate, in semn de protest

Social-democrata Ana Birchall a decis, vineri, sa nu isi mai plateasca asigurarea de sanatate, in semn de protest fata de modul in care sunt tratati pacientii in spitalele din Romania.

"Daca eu imi achit darile la stat, statul trebuie sa ma rasplateasca. Si cum sa ma rasplateasca decat oferindu-mi serviciile pentru care eu am platit", a spus Birchall, la Realitatea Tv.

Decizia lui Birchall vine dupa cazurile socante de la Spitalul CFR 2, unde cinci femei care venisera pentru interventii chirurgicale minore si s-au ales cu infectii foarte grave care le pun viata in pericol.

Printre aceste femei se afla si Amelia Antoniu, prim-solista a Teatrului de Opereta, care se internase in Spitalul CFR 2 pentru o operatie simpla de cauterizare a unei rani pe colul uterin, insa a contractat o infectie si a ajuns in coma profunda.

Mama solistei, Paula Antoniu, a facut un apel catre toate femeile care s-au internat la sectia de ginecologie de la Spitalul Clinic CFR2 si au avut probleme mai mult sau mai putin grave dupa aceea, sa anunte public aceste lucruri sau sa contacteze familia Antoniu, pentru a putea pune punct situatiei de acolo.

"Fac apel ca in situatia in care exista alte paciente internate in Spitalul CFR 2 la ginecologie si au avut asemenea probleme sa ia legatura cu noi pentru ca dorim sa facem in asa fel incat sa nu se mai repete niciodata si cu nimeni aceste lucruri", a spus mama Ameliei Antoniu, la Realitatea TV.

Ea a spus ca o prima pacienta a luat deja legatura cu ei, povestindu-le ca a trecut prin probleme similare in urma cu sase luni, dupa ce fusese internata la CFR 2.

Nici la Spitalul Universitar situatia financiara nu este mai buna. Si aici rudele pacientelor au fost nevoiti sa cumpere medicamente si alte materiale sanitare, ca si la CFR2.

Managerul Spitalului Universitar s-a declarat ingrijorat de directia in care se indreapta sistemul sanitar romanesc.

"Cele doua femei au fost tratate cu ce am avut in farmacia spitalului, familia a participat activ, in sensul ca a cumparat ce a fost nevoie. A venit vremea sa ne gandim foarte serios incotro o luam ca sistem de sanatate pentru ca e impoosibil sa ne tratam pacientii", a spus Catalin Carstoiu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ana Birchall asigurare sanatate, #Birchall CFR2, #Amelia Antoniu coma infectie, #Paula Anoniu CFR2 protest , #spitale