Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ancheta la Spitalul Pantelimon: Un medic spune ca dulapul cu medicamente a ramas incuiat (Video)

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 14:03
4107 citiri
Ancheta la Spitalul Pantelimon: Un medic spune ca dulapul cu medicamente a ramas incuiat (Video)
Foto: Digi 24 TV

Un medic de la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Bucuresti a sustinut, sambata, ca dulapul cu medicamente din sectia Anestezie Terapie Intensiva este in continuare inchis, desi o comisie interna analizeaza situatia privind medicamentele care ar fi fost tinute sub cheie si date cu prioritate pacientilor tineri.

"Eu si cu asistentele de tura suntem martore ca, in continuare, dulapul cu medicamente de pe programul AP/ATI este incuiat cu o cheie, care nu se stie unde este. Suspendarea sefei de sectie si a asistentei sefe nu a rezolvat absolut nimic.

Pe mine ma interesa sa rezolvam aceasta situatie, ca oricare medic sa aiba acces la medicatia oricarui pacient", a declarat dr. Elena Voicu la Digi 24.

La randul sau, directorul medical al Spitalului "Sfantul Pantelimon", dr. Cristina Gladys Al-Jashi, a spus ca spitalul deruleaza o ancheta in acest caz.

"In cazul acestui sector, de sustinere a functiilor vitale si de terapie intensiva, sunt doua tipuri de pacienti: cei care reprezinta o patologie complexa si care, in functie de criteriile care sunt prevazute, pot fi inclusi in pacientul critic si pot beneficia de medicatie prioritara si ceilalti pacienti, pentru ca nu toti pacientii din terapie intensiva sunt critici. Avem pacienti in post-operator, spre exemplu, sau pacienti decompensati si recuperati", a explicat medicul, la Digi 24.

Directorul medical a mai sustinut ca referatele pentru obtinerea medicamentelor au fost intotdeauna aprobate.

"Probabil ca exista, la un moment dat, sau in orice zi, nu pot sa va spun frecventa, pacienti care se incadreaza in aceste criterii de pacient critic si care beneficiaza de aceasta medicatie. Intotdeauna cand s-au facut referate, iar referatul se face de seful de sectie, care pana in data la care s-a emis decizia a fost si seful coordonator al programului pentru critici, a facut o solicitare, solicitare pe care am aprobat-o. In acel stoc existau medicamente pentru tot spitalul", a precizat Al-Jashi.

Medicul a mai spus ca este in interesul tuturor sa fie clarificata situatia.

"Noi suntem in derularea acestei anchete. Cand o vom termina, o sa raspundem punctual la toate intrebarile puse. Este in interesul nostru ca sa clarificam aceasta situtie. Eu lucrez in spitalul acesta de 23 de ani si nu mint, si nu sunt patetica, dar va spun ca este poate prima mea casa pentru ca petrec si zi, si noapte aici si nu o sa permit nimanui sa distruga imaginea acestui spital", a declarat directorul medical.

Al Jashi a mai spus ca medicamentele erau la dispozitia coordonatorului de program ATI.

"Aceste medicamente primite pe pacient critic erau la dispozitia coordonatorului de program, care pana acum a fost dr. Laura Constantinescu, si sefa de sectie. Dupa demiterea doamnei doctor, a fost numit fostul sef de sectie, care a acceptat ulterior, pe perioada determinata, sa revina pe pozitia de sef de sectie si sa preia si coordonarea acestui program", a declarat directorul medical al spitalului "Sfantul Pantelimon".

Intrebata cat timp a fost inchis acel dulap, ea a raspuns: "Nu stim! Acum suntem in evaluarea acestei situatii. Vorbim cu absolut toti medicii din sectia respectiva, cu asistente, cu infirmiere, cu serviciile conexe (farmacie, contabilitate, achizitii), pentru ca daca vrem sa facem cu adevarat o ancheta serioasa, si asta ne dorim noi, ca sa identificam aceste cauze si sa nu se mai intample niciodata, o sa dureze.

Eu vreau sa dureze 2-3 zile. Sper ca in 2-3 zile sa ajung la un rezultat care sa va multumeasca si pe dumneavoastra, dar mai ales pe noi".

Sefa sectiei Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului "Sfantul Pantelimon", Laura Constantinescu, si asistenta sefa, Laura Manea, au fost suspendate din functii de catre conducerea unitatii sanitare, iar o comisie interna va analiza situatia privind medicamentele care ar fi fost tinute sub cheie la aceasta sectie si date cu prioritate pacientilor tineri.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#ancheta spitalul Pantelimon medicamente incuiate , #spitale