Aproape 200 de spitale urmeaza sa fie desfiintate sau comasate (Video)

Marti, 01 Februarie 2011, ora 13:31
9557 citiri
Aproape 200 de spitale urmeaza sa fie desfiintate sau comasate (Video)

Ministerul Sanatatii vrea sa reorganizeze sistemul spitalicesc. In aceste conditii, din cele 435 de spitale, 182 vor ramane fara personalitate juridica, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Mai exact, un numar de 111 sunt propuse spre comasare cu alte spitale, iar altele 71 urmeaza a fi reprofilate, a explicat oficialul. El da asigurari ca in urma acestei reorganizari niciun angajat nu va ramane fara serviciu.

"Conform proiectului Ministerului Sanatatii, dintre cele 435 de unitati sanitare cu

paturi care exista in prezent atat in reteaua proprie, cat si in administrarea

autoritatilor locale, 182 unitati sunt propuse sa ramana fara personalitate juridica

si sa se reorganizeze in sectii exteriore. Dintre cele 182 de spitale, un numar de 111 unitati sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unitati care se vor reprofila in camine pentru persoane varstnice sau centre de permanenta", a spus Cseke.

El sustine ca exista deja zece unitati sanitare (5 in Dambovita, 2 in Oradea, 2 in Bucuresti si una in Arges) care sunt desfiintate din punct de vedere juridic prin hotararile de guvern aprobate anul trecut.

Ministrul a mai precizat ca reprofilarea si comasarea celor 182 de unitati este rezultatul unei evaluari a Ministerului Sanatatii.

"Motivul reorganizarii spitalelor este legat in primul rand de pacienti. Cea mai importanta atribuitie a spitalului este de a avea continuitate pe asistenta", a precizat ministrul Sanatatii.

Attila Cseke mai spune ca 49 de spitale din cele propuse spre reprofilare au o singura linie de garda.

Ministerul Sanatatii va publica pe site-ul propriu, in dezbatere publica, lista cu unitatile sanitare propuse spre comasare. Oficialul a dat asigurari ca in urma masurilor de organizare nu va exista personal medical disponibilizat.

"In cazul comasarilor, unitatile sanitare devin sectii exterioare ale unitatilor nou infiintate, ca urmare nu va exista motivatie pentru disponibilizare de personal. In cazul celor 71 de unitati sanitare care vor fi reprofilate, cei 794 de medici si 2.532 asistenti medicali vor fi repartizati, dupa caz, in unitatile sanitare nou infiintate sau in cele din judetul in care au domiciliul", explica acesta.

Cseke Attila a mai precizat ca se urmareste infiintarea de noi statii de ambulanta si SMURD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ministrul Sanatatii spitale desfiintate, #unitati comasate reprofilate , #spitale
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
de ce numai 200 de spitale ? toate trebuiesc desfintate ; la ce va trebuie spitale ?