Bebelusul ars la incubator - moasa si spitalul Sf.Ioan, urmariti penal

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 11:26
1315 citiri
Bebelusul ars la incubator - moasa si spitalul Sf.Ioan, urmariti penal
Foto: Arhiva

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme au inceput miercuri urmarirea penala impotriva moasei, a Spitalului Sf. Ioan din Bucuresti si a firmei responsabile de intretinere a incubatoarelor Maternitatii Bucur, in cazul bebelusului ars la incubator.

Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, in subordinea caruia se afla Maternitatea Bucur, este acuzat de vatamare corporala grava din culpa, iar infractiunea de neglijenta in serviciu ii sunt imputate societatii Aciram SRL, informeaza Mediafax.

Pe 18 noiembrie 2009, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declansat urmarirea penala "in rem" in cazul bebelusului uitat in incubator, ceea ce a produs leziuni grave micutului, punandu-i viata in pericol.

Pe 20 noiembrie moasa Emilia Baron a fost data in judecata pentru vatamare corporala grava din culpa.

Directorul spitalului Sf. Ioan: A fost un accident oribil

Managerul spitalului Sfantul Ioan din Capitala, Alexandru Ciocalteu, a declarat, dupa ce a fost audiat de procurori, ca asistenta este de vina in acest caz, ce poate fi descris drept un "accident oribil".

"Daca exista aspecte tehnice, raspunzator este cel care nu a facut controlul asa cum trebuie. Medical, este o greseala de neiertat, ideea de a avea un copil care va avea niste sechele ca urmare a acestui accident. A fost un accident oribil!", a spus Ciocalteanu.

El s-a plans, insa, si de lipsa de bani si, mai ales, de lipsa de personal.

"Aici sunt multe aspecte pe care le-am discutat cu domnul procuror, eram director de cinci zile dupa ce s-au tot schimbat, mai sunt chestiuni legate de dotare, de personalul care vrea sa plece... Nu poti intotdeauna sa ai personalul cel mai bun pe care il doresti la spital. Nu pot sa fiu raspunzator pentru tot personalul.

Exista ca in toate situatiile un vinovat principal si aspectele de discutat. Sa faci medicina in conditiile in care nu intotdeana ai tot ceea ce-ti trebuie, sa-ti asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci, probabil si de aceea sunt tot mai multi care vor sa plece", a mai spus Ciocalteanu.

verificarea fiecarui personal si fiecarei peroane din cei 1000 de angajai ese imposibila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#moasa urmarita penal, #bebelus uitat incubator , #spitale