Cazul bebelusilor infectati: Starea micutilor internati la Marie Curie

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 13:46
2814 citiri
Cazul bebelusilor infectati: Starea micutilor internati la Marie Curie
Foto: captura Realitatea TV

Radu Tabacaru, directorul medical al Spitalului "Marie Curie" din Bucuresti, a declarat, sambata, in contextul in care 11 copii sunt in continuare internati, dupa ce au fost transferati din Arges, unde ajunsesera cu sindrom hemolitic-uremic, ca "nu trebuie sa ajungem la o stare de isterie generala, in care nimeni nu mai mananca portocale sau nu mai bea lapte".

"Nu e normal sa fie asa. Cred ca trebuie sa asteptam cu rabdare rezultatul colegilor care se ocupa de ancheta epidemiologica", a spus acesta, in contextul in care sambata se fac controale si se recolteaza probe din portocale, la un lant de supermarketuri din Pitesti.

Bebelusii infectati cu o bacterie: Controale la un lant de supermarketuri din Pitesti - sunt vizate portocalele

Referitor la starea copiilor internati la "Marie Curie", medicul a spus ca unul dintre copiii internati in sectia de Nefrologie "e mai bine" si ca i s-a intrerupt dializa. "Asta e un semn bun", a declarat Tabacaru, mentionand insa: "Evident ca nu a scapat de boala, sa speram ca a intrat in remisiune".

Ministerul Sanatatii, noi detalii despre bebelusii ajunsi la spital cu o bacterie mortala

Restul copiilor care se afla in sectia de Nefrologie sunt stabili, a mai declarat el, iar cei cinci de la Terapie Intensiva sunt "fara modificari majore fata de ieri (vineri - n. red.), se continua dializa, se urmaresc parametrii".

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Politia ridica acte de la "Marie Curie" (Video)

Intrebat cati copii au fost infectati cu rotavirus si cati cu E.coli, medicul a refuzat sa raspunda, sustinand ca "nu conteaza", "pentru ca ambele produc ceeasi boala".

"Noi tratam efectul acestei infectii", a explicat el, specificand ca si in tarile bogate apar, din cand in cand mici epidemii.

Bebelusi la spital cu o bacterie mortala: S-a sesizat Avocatul Poporului

Intrebat daca este posibil ca o cauza a acestor cazuri sa fie vaccinarea, Tabacaru a replicat: "Am o profunda indoiala ca are vreo mica legatura cu vreo vaccinare pe pe lumea asta".

Bebelusi bolnavi din cauza unei bacterii misterioase: Un copil a murit la spital

In prezent, 11 copii cu insuficienta renala sunt internati la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, sase la Nefrologie si cinci la Terapie intensiva. Dintre acestia din urma, unul a fost intubat, vineri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#situatie bebelusi infectati Marie Curie, #ancheta bebelusi infectati Marie Curie, #bebelusi infectati bacterie Arges, #ancheta bebelusi infectati Arges , #spitale