Ce spitale dispar din Bucuresti

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 14:09
4383 citiri
Ce spitale dispar din Bucuresti
Foto: Antena 3

Trei spitale din Bucuresti, care apartin Ministerului Sanatatii, urmeaza sa fie desfiintate si reorganizate. Este vorba de Institutul O.R.L. "Prof. Dr.D.Hociota ", Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa "Prof. Dr. Florin Bratila" Bucuresti si Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie.

Cele trei unitati medicale urmeaza sa devina sectii ale altor spitale. Mai exact, Institutul O.R.L. va deveni sectie in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, iar cele doua institute de fapt se vor uni si vor deveni o entitate cu o singura personalitate juridica, noteaza Adevarul.

"Atat in cazul acestor doua institute, cat si in cazul Institutului O.R.L. se vor face multe economii. Nu numai ca vor disparea multe functii de conducere, dar va fi o conducere unitara care va lua decizii mai eficiente. Astfel, licitatiile se vor desfasura intr-un singur lor, contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate vor fi mai bune pentru ca si unitatile nou formate vor fi pe o treapta superioara a calitatii. Pacientii vor avea doar de castigat", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore.

Din totalul spitalelor din Capitala, 23 de unitati apartin Ministerului Sanatatii.

In plus, alte trei institutii care tin de Primaria Capitalei vor fi desfiintate. Aici vorbim de Spitalul de dermatologie "Scarlat Longhin", Spitalul Caritas si Sectia de Pneumologie si TBC din cadrul Spitalului Spitalului de Pneumoftiziologie "Sf. Stefan".

"Motivul desfiintarii acestor spitale este acelasi, cladirile au fost retrocedate. In special la Spitalul Caritas lucrurile trebuiesc grabite pentru ca proprietarul cere chirie foarte mare, 63.000 de euro lunar", a explicat Marius Savu, directorul Administratiei Spitalelor din cadrul PMB.

Reprezentantii Primariei dau asigurari ca medicii afectati de aceste decizii nu vor ramane fara loc de munca, personalul va acoperi deficitele din alte unitati, iar aparatura va fi mutata in alte spitale.

In total, 21 de spitale sunt in administratia Primariei Municipiului Bucuresti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#spitale desfiintate Bucuresti, #unitati medicale organizate , #spitale