Cei care ajung la spital dupa ce au baut prea mult, tratati contra cost

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 13:17
1481 citiri
Cei care ajung la spital dupa ce au baut prea mult, tratati contra cost
Foto: Arhiva

Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor a adoptat, in unanimitate, un raport favorabil pentru proiectul deputatului Tudor Ciuhodaru conform caruia intoxicatiile etilice vor fi tratate contra cost.

Deputatul independent Tudor Ciuhodaru a initiat un proiect de lege prin care serviciile medicale de urgenta vor trebui platite in cazul celor care au ajuns la spital dupa ce au baut prea mult.

"Ponderea pacientilor care ajung in serviciile de urgenta in urma excesului etanolic este din ce in ce mai mare. Doar in Iasi se trateaza 1.000 de pacienti pe an in unitatea de primire a urgentelor, iar daca inmultim cu cele 50 unitati de primire a urgentelor la nivel national, o sa vedem cam care este ponderea acestor pacienti.

Din pacate, in vremuri de criza, lucrurile nu stau roz in sanatate, iar resursele limitate pe care le avem, atat cele materiale, cat si de personal ar putea uneori fi folosite mai eficient", a motivat Ciuhodaru necesitatea acestei legi.

Deputatul de Iasi a precizat ca beneficiarii tratamentului impotriva exceselor bahice vor fi obligati sa plateasca ulterior costurile serviciilor de urgenta, iar daca nu-si permit acest lucru, vor trebui sa presteze munca in folosul comunitatii.

"Acest proiect legislativ precizeaza clar ca cei care ajung in urma intoxicatiei etilice in serviciile de urgenta vor deconta costurile spitalizarii fiind considerati neasigurati. Evident ca nu este vorba de o restrangere a accesului la ingrijiri medicale, ci de o decontare ulterioara a serviciilor medicale", a precizat Ciuhodaru.

El a estimat ca astfel s-ar putea realoca in alte directii o suma destul de mare de bani in conditiile in care costurile internarii sunt mari.

"Pentru fiecare internare de o zi se deconteaza cam 570 de lei, iar pentru un pacient internat in regim de internare continua 1500 de lei", a spus Ciuhodaru.

Proiectul acestuia a fost deja adoptat de catre Senat, urmand sa intre in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#servicii medicale spital, #contra cost abuz alcool , #spitale