Dragnea vrea sa modifice Legea Sanatatii dupa ce-a stat in spital: La privat, oamenii sa poata plati in plus daca vor

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 23:20
7938 citiri
Dragnea vrea sa modifice Legea Sanatatii dupa ce-a stat in spital: La privat, oamenii sa poata plati in plus daca vor
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat luni ca a discutat cu ministrul Sanatatii legat de verificarile in clinicile de stat pentru a fi asigurat un management cat mai bun, dar si despre posibilitatea ca un pacient sa poata achita in plus serviciile la privat, pe langa ceea ce acopera Casa de Asigurari.

"M-am dus dupa medic (internarea in clinica privata) . Daca dr. Catan spunea ca vii la dispensarul din Teleorman, mergeam. Omul ala a avut o interventie chirurgicala la Irina pe care putini aveau curajul sa o faca. Foarte complicata. (...) Am stat cateva zile la orizontala si am vorbit cu doamna asistent, doctor, doamna care facea curat. Sigur, salariile in privat sunt mai mici decat la stat cu 20-30%.

Curatenie exemplara, conditii foare bune, nu am mai fost internat. Am vorbit cu doamna ministru, e foarte in regula ca am marit salariile, programul de investitii in sanatate este urias, s-au dotat spitale, de ce nu putem avea curatenie si conditii bune? Este vorba despre management. Sa mearga ziua noaptea si sa ia masuri. Tine de buna gospodarire si de grija pe care o au cei din conducerile spitalelor", a declarat Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Acesta a mai spus ca a vorbit cu ministrul despre modificarea legislatiei, astfel incat romanii care vor mai multe servicii in sistemul privat sa poata achita in plus, pe langa ceea ce asigura Casa de Asigurari de Sanatate.

"Spitalele private au o problema, am intrebat si eu, a spus te duci la un spital si ai nevoie de o operatie. Casa de Asigurari iti suporta atat, la stat daca e nevoie mai mult, acopera statul, daca te duci la privat, daca spui Casa imi asigura, de exemplu, 3.000 de lei, dar te costa atat, nu mai suporta Casa. 'Dar suport eu', iti spune 'nu pot, ca intru in puscarie'. In zona privata sa poata plati in plus daca vor. Acum este situatie de blocaj, unii vor, dar nu pot sa ia. Sa vedem ce face guvernul", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a fost internat recent din cauza unor probleme la spate. In perioada in care a fost in spital liderul PSD a lipsit de la termenul de la apelul in Dosarul angajarilor fictive, in care a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare. Apoi el a anuntat ca refuza operatia, ca va urma tratament si la doar cateva zile aparea la sedinta PSD spijinit de Codrin Stefanescu. La scurt timp durerile i-au trecut si a fost vazut inclusiv dansand la nunta Olgutei Vasilescu cu Claudiu Manda.

Mentionam ca saptamana trecuta ministrul Sanatatii Sorina Pintea deja a lansat in dezbatere o ordonanta de urgenta prin care se doreste introducerea unui fel de "coplata la privat".

Totodata, Pintea a facut mai multe controale la spitale in ultima perioada si a anuntat ca va reveni in vizite neanuntate in acele spitale pe care le-a vizitat, insa a sustinut ca vizitele sale "nu au nicio conotatie politica, nicio legatura cu imaginea".

"Toate aceste vizite ale mele nu au nicio conotatie politica, nu au nicio legatura cu imaginea, pur si simplu m-am saturat sa fim aratati cu degetul, Ministerul si ministrul, pentru anumite lucruri care sunt in fisa postului (unor angajati din spitale - n.r.).

Sistemul suntem noi, fiecare trebuie sa avem grija, sa ne facem treaba si sa schimbam in bine sistemul", a afirmat Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa care a avut loc, luni dupa-amiaza, la sediul Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, una dintre unitatile sanitare unde ministrul a gasit nereguli in timpul unei vizite neanuntate.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dragnea lege sanatate spitale private , #spitale