Florin Cioaba a iesit din coma si este in stare stabila

Sambata, 17 August 2013, ora 14:10
2377 citiri
Florin Cioaba a iesit din coma si este in stare stabila

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioaba.

Dorin Cioaba a mai spus, sambata, ca tatal sau se simte "mai bine" dupa interventia facuta vineri, care a fost una "salvatoare". In urma operatiei, Florin Cioaba are nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sange, au declarat apropiati ai familiei.

Potrivit surselor citate, la spitalul din Antalya unde este internat Florin Cioaba se afla mai multe rude ale acestuia si alti membri ai comunitatii romilor.

La intrarea in spital, rudele stau cu afise in mana, prin care cer sange pentru Cioaba, grupa sanguina a acestuia fiind 0 cu RH pozitiv. Apelurile catre potentiali donatori au avut ecou, pana acum, la peste 20 de romi care se aflau in Antalya si cativa turci.

Medicii spitalului Akdeniz Universitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioaba, vineri seara, un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Procedura, una extrem de riscanta, a durat patru ore si s-a incheiat cu succes.

Potrivit unor apropiati ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioaba dispozitivul sunt renumti in Turcia si in lume pentru astfel de interventii prin care, practic, pacientului i se instaleaza o inima artificiala.

Interventia a fost facuta dupa ce Florin Cioaba, aflat in stare grava si tinut in viata cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Universitesi din aceeasi provincie a Turciei.

Ministerul Sanatatii (MS) a precizat ca, potrivit informatiilor primite din partea medicilor din Antalya si din partea echipei medicale din Romania, starea de sanatate a lui Florin Cioaba nu permite momentan repatrierea acestuia.

"In cazul in care se va pune problema transferului pacientului Florin Cioaba in Romania, MS in colaborare cu MAI vor sprijini familia pacientului si vor pune la dispozitia acestora avionul SMURD, costul transportului, respectiv al combustibilului si al taxei de aterizare, fiind suportat de catre familia pacientului", a mai precizat MS.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Cioaba operatie stabil, #Cioaba iesit coma, #regele Cioaba infarct , #spitale