Medicul care a ignorat un pacient pe motiv ca e beat, cercetat penal

Luni, 20 Februarie 2012, ora 14:21
2114 citiri
Medicul care a ignorat un pacient pe motiv ca e beat, cercetat penal
Foto: Arhiva

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, acuzat de moartea unui pacient, este cercetat penal pentru ucidere din culpa.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina a fost constituita o cauza penala in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public remis, luni, Ziare.com.

Medic repus in functie dupa ce a fost acuzat ca a lasat un pacient sa moara

Doctorul Cornel Fulga este cercetat penal pentru ucidere din culpa dupa ce a trimis un pacient la sectia de Psihiatrie a spitalului, fara sa il consulte si cu diagnosticul "betie". La opt ore dupa internare, barbatul a murit.

Potrivit aceluiasi comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), "din primele cercetari a rezultat faptul ca, la data de 11.02.2012, orele 1620 a fost adusa cu ambulanta la Spitalul de Urgenta Slatina victima M.M., care la momentul internarii, a fost diagnosticat cu 'stare de ebrietate, agitatie psihomotorie' si care, ulterior, in jurul orelor 0025, a decedat.

Conform certificatului medical constatator al decesului, cauza directa care a provocat decesul victimei a fost 'insuficienta cardio-respiratorie acuta declansata de o pneumonie acuta interstitiala'".

Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale.

Amintim ca rudele pacientului Marin Mitrache, in varsta de 52 de ani, diagnosticat cu "betie" de medicul Fulga, l-au dat in judecata pe doctor pentru malpraxis in contextul in care alcoolemia barbatului era zero.

Un medic din Slatina, cercetat pentru omor dupa decesul unui pacient

Nu este prima data cand Cornel Fulga este acuzat de malpraxis. In urma cu trei ani, un barbat din Draganesti-Olt a murit dupa ce a fost plimbat mai bine de patru ore intre sectiile spitalului, la cererea medicului Fulga.

Atunci, doctorul a fost concediat si intreaga conducere a spitalului a fost demisa. Medicul a fost cercetat penal pentru ucidere din culpa, dar, intre timp, a fost scos de sub urmarire penala. In vara anului 2011, Cornel Fulga a revenit la Unitatea de Primiri Urgente a SJU Slatina. Acum, spitalul Slatina trebuie sa-i plateasca medicului aproape 100.000 de lei, care insumeaza lunile in care Fulga nu a fost platit pentru ca a fost demis.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cornel Fulga Slatina pacient malpraxis, #Fulga Slatina cercetat penal omor culpa, #barbat mort Slatina diagnostic Fulga , #spitale