Ministrul Sanatatii s-a dus dupa miezul noptii in control la Spitalul de Urgenta Ploiesti. Ce-a gasit a facut-o sa ceara demisia unui director

Sambata, 30 Martie 2019, ora 09:54
25538 citiri
Ministrul Sanatatii s-a dus dupa miezul noptii in control la Spitalul de Urgenta Ploiesti. Ce-a gasit a facut-o sa ceara demisia unui director
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a cerut, in urma unui control facut in noaptea de vineri spre sambata la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, unitate medicala in care s-au semnalat mai multe nereguli, demiterea unui director si control urgent al DSP.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a declarat ca ministrul Pintea a facut dupa miezul noptii un control la spitalul din Ploiesti.

Prima oprire a fost la unitatea de primiri urgente, apoi la sectia de cardiologie, la sectia de neurochirurgie si apoi a revenit la UPU.

"A stat de vorba cu doctorii, cu asistentele, cu apartinatorii, cu mine. A gasit nereguli. Ca nu este curat, nu sunt etichetele puse, stau apartinatorii prea mult. La UPU ca e putin personal, ca sunt timpi mari de asteptare. A solicitat demiterea directorului responsabil de ingrijiri, iar Directiei de Sanatate Publica un control de urgenta", a relatat Toader.

Toader a precizat ca, in privinta demiterii directorului, va discuta cu Consiliul de Administratie.

Ulterior, sambata dimineata, Sorina Pintea a spus ca a gasit mizerie in spitalul din Ploiesti, chiar si in sectiile renovate, si sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale fata de pacienti.

" (Au fost acuzatii privind - n.red.) modalitatea in care pacientii sunt tratati, modul in care li se vorbeste, comportamentul cadrelor medicale fata de acestia. Si probleme de natura administrativa, pentru ca nu ma asteptam ca intr-o unitate medicala, in Romania secolului XXI, sa gasesc mizerie.

Spitalul nu era deloc curat. Inclusiv in sectiile renovate. Exista o parte a spitalului care urmeaza sa intre in renovare, inclusiv Unitatea Primiri Urgente, dar chiar partea renovata nu era curata", a precizat Sorina Pintea, la Antena3.

De asemenea, in cadrul controlului, Sorina Pintea a identificat incalcari ale protocolului privind dezinfectarea: "Eu nu cred ca e o scuza sa ai multi pacienti si sa nu faci curat, asa cum ar trebui intr-un spital. (...) Am urcat in Sectia de neurochirurgie, unde o infirmiera spala pe jos cu 3-4 pastile in apa. Desi trebuie sa cunoasca procedurile. (...) Medicul de garda spunea ca nu au infectii. Mi-e greu sa cred. Cred ca nu le raportati, nu ca nu aveti", a mai spus Pintea.

Ministrul Sanatatii recunoaste ca multumirea pacientilor nu a crescut in aceeasi masura ca salariile medicilor

Marti seara, Sorina Pintea a facut o vizita inopinata si la Spitalul Judetean Gorj, dupa o serie de sesizari privind nereguli, ministrul declarand ca parte din problemele reclamate sunt reale si generate in unele cazuri de neintelegerile dintre medici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#control ministru Pintea spital Ploiesti , #spitale
Comentarii
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1