Un copil cu enterocolita a murit intr-un spital din Arges - medicii, acuzati de omor din culpa

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 19:10
4378 citiri
Un copil cu enterocolita a murit intr-un spital din Arges - medicii, acuzati de omor din culpa
Foto: curteaarges.ro

Un copil in varsta de opt ani, diagnosticat cu enterocolita, a murit la spitalul din Curtea de Arges. Familia acestuia a depus plangere penala la Parchet impotriva cadrelor medicale, acuzandu-le, printre altele, de omor din culpa.

Plangerea penala a fost depusa luni de tatal baiatului, care cere efectuarea de cercetari pentru neglijenta in serviciu, rele tratamente aplicate minorului si omor din culpa, informeaza Mediafax.

Cel care a depus plangerea sustine ca a venit, impreuna cu sotia sa si cu fiul, la spital, vineri, baiatul avand stari de voma si diaree. Dupa ce s-a constatat ca nu e vorba despre apendicita, s-a decis internarea in sectia de pediatrie.

A doua zi, cand a sunat la spital, barbatul povesteste ca i s-a spus ca starea baiatului (care se afla internat cu mama sa) se agravase. A mers sa-si viziteze copilul si a fost trimis sa cumpere niste medicamente.

Intre timp, extremitatile corpului baiatului au inceput sa se invineteasca, iar mama acestuia a cerut ca acesta sa fie transferat la Spitalul de Pediatrie din Pitesti sau la o unitate medicala din Bucuresti. Medicii de la Curtea de Arges insa au refuzat acest lucru.

Sambata dupa-amiaza, la mai putin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Explicatiile medicilor

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Arges, Ionela Danet, a spus ca baiatul a fost internat in 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute si cu deshidratare, medicii tratandu-l cu antibiotice si hidratandu-l cu perfuzii. In prima faza, evolutia a fost una favorabila.

A doua zi de la internare, in jurul orei 17.00, starea de sanatate a copilului "s-a inrautatit brusc", acesta intrand in stop cardiorespirator. La orele 18.15, a fost declarat decesul.

Batrana care a fost lasata sa plece din spital in pijamale, gasita moarta

"Nimeni nu-si explica schimbarea brusca a starii generale", a afirmat medicul Ionela Danet. Potrivit acesteia, in scpital a fost deschisa o ancheta interna in acest caz.

In ceea ce priveste posibilitatea ca pacientul sa fi fost mutat, directorul spitalului a spus ca nu s-a solicitat acest lucru deoarece copilul era in stare grava.

"Medicul de garda a vrut sa faca transferul, dar nu a mai putut, pentru ca starea de sanatate era atat de grava incat era imposibil sa fie trimis in alta parte", a mai spus medicul.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#copil mort enterocolita Curtea Arges, #copil deces enterocolita ancheta, #parinti copil enterocolita proces medici , #spitale