Demisii in bloc la Floreasca - Medic: Dupa ce plecam, avionul si elicopterul SMURD vor sta la sol

Miercuri, 31 August 2016, ora 17:21
19636 citiri
Demisii in bloc la Floreasca - Medic: Dupa ce plecam, avionul si elicopterul SMURD vor sta la sol
Foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Unul dintre medicii demisionari de la Floreasca a declarat ca, dupa ce perioada de preaviz va expira, va fi nevoie ca spitalul sa gaseasca alti doctori, altfel avionul, elicopterul si ambulantele SMURD Bucuresti nu vor mai pleca la interventii, fiind afectat si dispeceratul din Capitala care asigura comunicarea pentru zona de sud a tarii.

Acelasi medic a mai spus ca aparatura noua destinata Spitalului Floreasca, achizitionata printr-un proiect al Ministerului Sanatatii si al Bancii Mondiale, a fost returnata in urma deciziei managerului interimar Sorin Paun.

"Domnul manager a stabilit ca nu este nevoie de acea aparatura si ca e mai bine sa i se dea dansului banii, ca poate considera sa cumpere altceva pentru spital, in conditiile in care acesta este un proiect al Ministerului Sanatatii in colaborare cu Banca Mondiala, inceput cu multi ani inainte, prin care se achizitioneaza aparatura pentru mai multe spitale din tara, nu doar pentru departamente de primiri urgente, ci si pentru salile de operatii", sustine dr. Gabriela Bratosin, medic UPU-SMURD.

Medicul spune ca va merge la serviciu in perioada de preaviz alaturi de ceilalti colegi ai sai, urmand ca, la finalul acestei perioade, daca nu sunt gasiti inlocuitori, sa fie blocata o buna parte a urgentelor asigurate de SMURD.

"Aproape toti ne vom da demisia, da. Garda Spitalului Floreasca nu va functiona. Cand noi ne vom incheia preavizul, conform legii, pentru ca vom sta in preaviz, trebuie sa gaseasca alti medici. Ideea per ansamblu nu este doar Unitatea de Primiri Urgente. Noi suntem SMURD Bucuresti. Avionul va sta la sol, elicopterul din Bucuresti va sta la sol, masinile cu medic din Bucuresti deservite de personalul de la Floreasca nu vor mai pleca la interventii.

Dispeceratul pe Bucuresti, care nu dispecerizeaza doar Bucurestiul, dispecerizeaza zona de sud a tarii, elicoptere, unitati de transport neonatologic, totul se va opri. Trebuie sa gaseasca alti medici", a adaugat doctorul Bratosin.

Ea a mai relatat si ca managerul le-a transmis de mai multe ori celor care asigura cazurile de urgenta ca sunt "la marginea medicinei" si ca la rapoartele de garda pe spital nu au voie sa vorbeasca despre niciun fel de problema, ci doar despre cati pacienti s-au prezentat si cati au fost internati.

Mai multi medici de la Unitatea de Primiri Urgente s-au adunat, miercuri, in curtea spitalului, reclamand ca nu mai pot lucra in conditiile de acum si ca nu gasesc intelegere la managerul unitatii medicale, Sorin Paun, care refuza sa aprobe noi posturi sau sa semneze pentru achizitia de medicamente.

Medicii spun ca 15 doctori si-au scris demisiile, iar alti 15 vor recurge la acesta masura in perioada urmatoare. Demisionarii spun ca aceasta situatie a aparut de aproximativ doua-trei luni si, desi a fost informat si Ministerul Sanatatii si s-au gasit solutii, au aparut alte probleme, in sensul ca au disparut alte medicamente sau s-au facut achizitii de aparatura noua care apoi a fost retrasa, spunandu-li-se ca au tot ce le trebuie la UPU.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#medic Floreasca avion SMURD, #medici Floreasca demisie , #spitale