Demisii in masa la Spitalul Floreasca: Medicii nu se mai inteleg cu managerul UPDATE Negocieri la Ministerul Sanatatii

Miercuri, 31 August 2016, ora 18:07
24098 citiri
Demisii in masa la Spitalul Floreasca: Medicii nu se mai inteleg cu managerul UPDATE Negocieri la Ministerul Sanatatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi medici de la Spitalul Floreasca din Capitala, mai exact de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si de la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), si-au depus demisiile in cursul zilei de miercuri.

Si colegii lor de departament au spus ca vor face acelasi lucru, ceea ce inseamna ca spitalul ar putea ramane fara asistenta de urgenta. Toate acestea din cauza managerului spitalului, Sorin Paun.

Purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Bogdan Oprita, a confirmat pentru Ziare.com ca pana la aceasta ora si-au depus demisia 17 cadre medicale dintr-un total de 30.

Dr. Oprita ne-a spus ca demisiile medicilor au ca motiv atitudinea noului manager si problemele legate de aprovizionare si reparatii ale echipamentelor de la UPU Floreasca. Totodata, el a spus ca a auzit ca si ceilalti medici de la UPU si SMURD Floreasca intentioneaza sa isi depuna demisiile.

Seful Unitatii de Primiri Urgente: E posibil sa demisionez si eu

Medici injurati ca la usa cortului de director, pacienti in pericol

Medicii de la UPU Floreasca au explicat, la Digi 24, de ce au apelat la aceasta forma de protest extrem. Ei au dezvaluit ca managerul spitalului, pe langa faptul ca se poarta urat cu subordonatii, nu asigura medicamentele necesare la UPU, motiv pentru care pacientii au de suferit. Iar situatia persista de cateva luni.

"Nu ne putem desfasura activitatea asa cum ne-am dori. Suntem supusi stresului si e vorba si de modul in care ni se adreseaza managerul. Reactia noastra de astazi este una pe care am vrut sa o avem de acum cateva luni, dar am asteptat sa se schimbe ceva. (Managerul - n.red.) nu semna referatele de achizitie la timp, asa ca am ramas fara medicamente, iar asta are un impact negativ asupra pacientilor, lucru pe care nu ni-l dorim", a declarat un medic specialist.

Acesta a spus ca cei de la UPU au facut mai multe sesizari cu privire la comportamentul si neprofesionalismul lui Sorin Pana, insa au fost ignorate. "Ni s-a spus ca hartiile sunt pierdute, nu se stie, nu se cunoaste, nu au ajuns", a aratat medicul.

Medicii spun ca de acum intra in preaviz pentru o perioada de doua saptamani, timp in care isi vor desfasura activitatea in conditii normale. Intre timp, isi vor cauta de munca la alte spitale. Se asteapta ca in cel mai scurt timp si medicii care nu s-au aflat miercuri in unitatea sanitara sa isi dea demisia.

"Unii colegi isi desfasoara activitatea in cadrul SMURD, in elicopter, avion, nu au putut fi aici, dar isi vor da si ei demisia", a spus un medic de la UPU Floreasca.

Medic: Dupa ce plecam, avionul si elicopterul SMURD vor sta la sol

Rugat de jurnalisti sa lamureasca ce se va intampla cu activitatea spitalului, acesta a raspuns: "Sa-l intrebati pe domnul manager, el este in masura sa spuna ce se va intampla cu acest spital".

"Am ajuns si la Ministerul Sanatatii, insa ni s-a spus ca nu este o problema atat de mare, dar eu cred ca este", a continuat acesta.

Medicii cumpara medicamente cu banii lor

Un alt cadru medical a dezvaluit ca el si colegii sai au ajuns sa cumpere medicamente din banii lor, de la farmacie, pentru ca nu aveau cu ce sa trateze pacientii.

"Situatia persista de 2-3 luni. Initial am ramas noi fara medicamente, am cerut cu imprumut de la spital, a ramas si spitalul fara medicamente. Ulterior s-au gasit solutii, dar au aparut alte probleme. Dispar unele medicamente, apoi altele. S-au facut achizitii de aparaturi noi, care ulterior au fost retrase pe motiv ca nu avem nevoie de ele noi la UPU. Cumparam din banii nostri medicamente pe care le gasim la farmacie, restul nu se pot lua de la farmacie, cum ar fi sedative, motiv pentru care ne lipsesc", a explicat medicul.

Protestul extrem are loc in conditiile in care zilele acestea a aparut pe Internet o inregistrare audio in care managerul Sorin Paun injura rezidentii in sala de operatie.

Ce spune managerul

Dupa demisiile in bloc, a venit si o reactie din partea managerului Sorin Paun. "Nu raspund la presiunile facute de grupuri de interese. Nu cer decat respectarea legii, justificarea cheltuielilor in decontul pe pacient, asa cum se face in tot spitalul. Ma bazez pe comunicarea deschisa cu colegii", a declarat el, potrivit Antena 3. Acesta a precizat ca in demisiile medicilor nu se regasesc si motivele invocate de cadrele medicale.

Reactia managerului de la Floreasca la demisiile in bloc: Va fi publicat un anunt pentru angajari

Medicii demisionari au fost invitati la Ministerul Sanatatii, miercuri seara, pentru a discuta cu ministrul Vlad Voiculescu despre situatia de la UPU Floreasca au declarat surse medicale pentru News.ro. Nu a fost stabilita o ora pentru aceasta intalnire, pentru ca inca nu s-a incheiat sedinta de guvern.

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu si-au aratat solidaritatea fata de colegii lor de la Floreasca.

"Colectivul de medici din UPU - Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu este alaturi de colegii de la UPU - Spitalul Floreasca si sustine atitudinea acestora. Consideram ca acest gest atrage atentia asupra realitatii dure din sistemul sanitar", se arata intr-un mesaj trimis de personalul medical de la Grigore Alexandrescu, citat de Digi 24.

UPDATE 18:00: Reactia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, urmeaza sa se intalneasca miercuri seara cu medicii care au demisionat.

"Am informatii despre un numar ingrijorator de mare de demisii. Au existat doua intalniri convocate de mine. Senzatia mea era ca lucrurile merg intr-o directie buna. In seara aceasta am convocat inca o intalnire", a spus ministrul.

Acesta a mentionat ca a ascultat partial inregistrarile cu managerului spitalului. "Daca acuzatiile se confirma, acest lucru este inacceptabil", a punctat Voiculescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#demisie medici spital Floreasca , #spitale