Demisii la spitalul groazei din Ploiesti - au plecat inainte sa fie dati afara

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 12:06
2552 citiri
Demisii la spitalul groazei din Ploiesti - au plecat inainte sa fie dati afara
Foto: muntenia-news.ro

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti si cei doi membri in CA al SJU din partea Consiliului Judetean Prahova au demisionat din functii, in urma recomandarilor reprezentantilor Ministerului Sanatatii care au facut ancheta de la SJU Ploiesti.

Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, medicul Mirela Neagu, care fusese numita in CA de catre presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si ceilalti doi membri ai CA numiti din partea Consiliului Judetean au demisionat din functii, ei fiind inlocuiti, miercuri, prin vot al CJ Prahova, joi urmand sa se constituie noul Consiliu de Administratia al spitalului.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat, joi, ca cei trei membri din partea CJ au demisionat din CA al SJU Ploiesti ca urmare a recomandarilor facute de catre comisia care efectuat controlului la spitalul din Ploiesti.

"In raportul Corpului de Control a fost o recomandare de schimbare a componentei Consiliului de Administratie. Eu le-am citit aceasta recomandare si ei si-au dat demisia", a spus Mircea Cosma.

Fosta presedinta a CA a SJU Ploiesti, Mirela Neagu, este medic de familie si a fost numita in CA de catre presedintele CJ Prahova, ea fiind si consilier personal al lui Mircea Cosma.

Noi dezvaluiri din spitalul groazei din Ploiesti: Pazeam bolnavii sa nu le intre gandacii in gura

In locul Mirelei Neagu, presedintele CJ Prahova a numit un alt consilier personal de-al sau, pe Gheorghe Rizea, specialist in accesarea de fonduri europene, Cosma motivand aceasta numire prin faptul ca doreste sa modernizeze spitalul pe bani europeni.

Ceilalti doi membri numiti in CA de catre Consiliul Judetean Prahova sunt de profesie inginer, respectiv economist.

Mircea Cosma a mai afirmat ca joi, incepand cu ora 10:00, are loc sedinta in care se constituie noul Consiliu de Administratie al spitalului si ca primul punct pe ordinea de zi dupa constituirea CA va fi stabilirea detaliilor privind lansarea concursului pentru ocuparea functiei de manager al SJU PLoiesti.

Aceasta functie a ramas libera ca urmare a demisiei managerului Adrian Strambeanu in urma solicitarilor facute in acest sens de catre secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat si de catre ministrul Eugen Nicolaescu.

Potrivit legii, din CA al SJU Ploiesti fac parte doi reprezentanti ai DSP Prahova, doi reprezentanti ai CJ Prahova, un reprezentant numit de presedintele CJ Prahova si, cu statut de invitat, cate un reprezentant al Colegiului Medicilor si al Ordinului Asistentilor medicali.

Dezastru la spitalul groazei din Ploiesti: nereguli grave si mizerie - Arafat vrea sa inchida una dintre cladiri

Ministerul Sanatatii (MS) a facut public, luni, raportul controlului facut la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti. In raport sunt enumerate numeroase deficiente, care l-au determinat pe secretarul de stat Raed Arafat sa concluzioneze ca unitatea sanitara a avut un "management defectuos si iresponsabil".

Problemele gasite la spital sunt legate atat de lipsa dotarilor, cat si de medicamente expirate si alimente depozitate in conditii improprii.

Ministerul Sanatatii a controlat Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinantarea, lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare din spital, dar si neimplicarea autoritatilor care au ales sa reabiliteze termic spitalul, in loc sa asigure materialele sanitare necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Ploiesti Spital Urgenta demisii, #Ploiesti spital demisie director, #Ploiesti demisii membrii CA spital , #spitale