Ziare.com

Descentralizarea spitalelor, finalizata in procent de 90%

Marti, 20 Iulie 2010, ora 15:50

   

Descentralizarea spitalelor, finalizata in procent de 90%
Descentralizarea spitalelor a fost finalizata in procent de 90%, anunta marti Ministerul Sanatatii.

Din cele 373 de spitale de la nivel teritorial, un numar de 334 se afla deja in administrarea autoritatilor locale. Din cele 37 judete, deja 28 au preluat in totalitate managementul pentru unitatile sanitare, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii, s-a aflat marti in judetul Vaslui, unde a discutat cu autoritatile locale despre situatia sistemului sanitar din acesta zona.

Acesta a discutat cu presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi, au avut o intalnire in care au analizat posibilitatea transferarii Spitalului Judetean Clinic Vaslui catre Consiliul Judetean, la sfarsitul acestei luni.

Ministrul l-a asigurat pe oficialul local ca, asa cum prevede legea, cele peste 3.700.000 lei reprezentand arieratele Spitalului Judetean catre furnizori vor fi achitate la urmatoarea rectificare bugetara, probabil in luna august a.c.

In plus, ministrul si-a afirmat sprijinul si pentru proiectul de reabilitare din fonduri structurale a unitatii sanitare pe care Consiliul Judetean deja il are depus.

La fel ca si in celelalte judete, ministrul Sanatatii a afirmat ca si dupa descentralizare, Ministerul Sanatatii va sprijini autoritatile locale in rezolvarea problemelor aparute in sistem.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 945 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

datoriile trebuie platite ,..

inainte de a fi trensferate le primarii sau cine le ia in administrare,..ca dupa ,..vor mai primi o mare "teapa".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor