Directorul si asistenta-sefa ai unui spital din Timisoara, retinuti pentru inselaciune

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 13:59
1830 citiri
Directorul si asistenta-sefa ai unui spital din Timisoara, retinuti pentru inselaciune
Foto: Evenimentul Zilei

Directorul spitalului privat Athena din Timisoara, Dan Szabo, si asistenta-sefa, Claudia Dota, au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa ce miercuri seara au fost audiati la Parchetul Judecatoriei Timisoara, fiind cercetati pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorul-sef al Parchetului Judecatoriei Timisoara, Ionela Balan, a declarat, joi, ca directorul Spitalului Athena din Timisoara, Dan Szabo, si asistenta-sefa, Claudia Dota, au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind cercetati pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"Ancheta este in curs de desfasurare, dar va pot spune ca directorul Spitalului Athena si asistenta-sefa au fost retinuti pentru 24 de ore", a afirmat Ionela Balan.

Procurori ai Parchetului Judecatoriei Timisoara si politisti au facut o perchezitie, miercuri, la Spitalul Athena din Timisoara, existand suspiciuni ca spitalul ar fi facut internari fictive si ar fi trecut in evidente tratamente medicale care nu au fost facute, incasand apoi bani de la CJAS.

Ulterior, trei persoane - directorul Spitalului Athena, Dan Szabo, asistenta-sefa si contabilul - au fost duse la audieri, in urma perchezitiilor.

Managerul Spitalului Marie Curie, demis - Pentru ce-l considera Nicolaescu vinovat (Video)

"Au fost ridicate foarte multe documente la finalul perchezitiilor, iar directorul si doua angajate ale Spitalului Athena urmeaza sa fie audiati. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara fac cercetari fata de cei trei angajati ai Spitalului Athena din Timisoara sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, existand suspiciuni ca acestia au indus in eroare reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Timis, prezentand spre decontare servicii medicale fictive.

In acest scop au fost intocmite fise de observatii clinice pe numele unor pacienti fictivi, in care se mentioneaza prestarea de servicii medicale nereale", declara procurorul Ionela Balan. Potrivit Politiei Timis, prejudiciul adus statului este de 150.000 de lei.

Inaugurat in anul 2010, in urma unor investitii de peste 12 milioane de euro, Athena Hospital este unul dintre cele mai mari centre medicale private din tara. In cadrul spitalului functioneaza si o Clinica de Obstetrica-Ginecologie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#director spital retinut, #director Spital Athena retinut, #director spital Timisoara retinut , #spitale