Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

DSP vrea sa inchida trei sectii la Spitalul Judetean din Craiova. Managerul spune ca n-are unde trimite pacientii

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 23:50
3386 citiri
DSP vrea sa inchida trei sectii la Spitalul Judetean din Craiova. Managerul spune ca n-are unde trimite pacientii
Foto: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Directia de Sanatate Publica Dolj a decis suspendarea activitatii a trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, in urma unui control facut in aceasta saptamana.

Mai multi pacienti au fost depistati aici ca sunt infectati cu bacteria Clostridium Difficile.

Managerul SJU spune, insa, ca nu are unde sa-i trimita pe pacienti, care sunt "cazuri grave".

Conform raportului intocmit de catre specialistii Directiei de Sanatate Publica Dolj, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova ar trebui sa suspende activitatea sectiilor de Neurologie, Endocrinologie si Diabet.

"Au ajuns la concluzia ca sunt prea multi pacienti pe metru patrat. Ca pe procesul-verbal din iulie am avut incarcare bacteriana, dar noi am mai facut dezinfectii", a declarat Bogdan Fanuta, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Craiova.

Acesta sustine ca si in urma cu trei luni situatia era asemanatoare.

"La Diabet erau circa 40 de bolnavi pe 34 paturi, iar la Neurologie 24 pe 15 paturi. Dar asta este situatia si pe asta ne-au dat autorizatie acum trei luni. Ar trebui sa suspend activitatea sectiilor de tot, dar ce fac cu pacientii? Nu mai facem internari, am anuntat si Ministerul Sanatatii, dar pacientii raman. Sunt cazuri grave, nu avem unde sa ii trimitem. Niciun spital din Oltenia nu ii poate primi", a mai subliniat Bogan Fanuta.

Cu o zi in urma, managerul spitalului declara ca situatia de la Sectia de Neurologie, unde mai multi pacienti au fost infectati cu bacteria Clostridium difficile, este critica, iar problemele sunt de 15 ani si ca au fost facute de mai multe ori demersuri la Ministerul Sanatatii privind mutarea acestei sectii.

Pacientii infectati sunt in continuare internati in acest spital.

Amintim ca activitatea in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Urgenta Craiova a fost suspendata luna trecuta, in urma unui control al DSP Dolj care a descoperit prezenta a patru bacterii in unitatea sanitara.

"La controlul microbiologic al suprafetelor si aeromicroflorei s-au inregistrat probe neconforme prin numarul de germeni peste limita admisa si prezenta de: Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E. Coli", declara atunci Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Dolj.

SJU Craiova are doua sectii ATI, iar cea in care au fost descoperite bacteriile a fost inchisa timp de 11 zile, pacientii fiind mutati cu un etaj mai sus.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sectii inchise bacterie spital Craiova , #spitale
Comentarii
Poza BURUCEAGA
BURUCEAGA
rank 1
cum n-are unde sa trimita pacientii ?!