Elicopter prabusit in Sibiu: Unul dintre supravietuitori necesita un transplant

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 15:30
4836 citiri
Elicopter prabusit in Sibiu: Unul dintre supravietuitori necesita un transplant
Foto: ProTV

Unul dintre cei doi supravietuitori din elicopterul militar prabusit vineri in judetul Sibiu, care are arsuri profunde si este in stare mai grava decat celalalt, va fi supus, luni, unui transplant de piele, potrivit reprezentantilor Spitalului de Arsi din Capitala.

"Interventia este necesara in zonele unde pacientul are arsuri profunde. Acum i se face si o bronhoscopie. In legatura cu al doilea pacient, nu s-a stabilit daca va fi operat din nou. Ambii pacienti, care au arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului, sunt in stare stabila si raman sub supraveghere medicala. Prognosticul este rezervat, in special la pacientul cu arsuri profunde", a precizat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, dr. Adrian Stanculea.

Militarul caruia i se va face, luni, transplant de piele este capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, in varsta de 47 de ani.

Celalalt supravietuitor internat la Spitalul de Arsi este maistrul militar cls. I Valentin Bora, in varsta de 41 de ani.

Elicopter prabusit in Sibiu: Ce sanse le dau medicii supravietuitorilor si detalii despre ancheta

Cei doi au fost adusi la Spitalul de Arsi vineri seara si au fost deja operati pentru fracturile suferite in urma accidentului.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. "Avea traumatism facial si arsura grad II B3 in special in zona toracica si abdominala si mai putin la membrele inferioare. A fost dus direct in sala, fiind operata fractura de piramida nazala. Totodata, a fost realizata toaleta leziunilor provocate de arsura si a fost realizata o incizie de decompresiune. Toata interventia a durat mai bine de doua ore", a precizat sambata dimineata directorul medical al Spitalului de Arsi, dr. Cristian Nitescu.

Despre Valentin Bora, medicul a spus ca avea arsuri mai superficiale, grad III cam 5-7 la suta, restul fiind intermediare. "A venit si cu o fractura la antebrat, treimea inferioara. A fost operata fractura si apoi am facut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Nitescu.

Elicopter prabusit in Sibiu: 8 morti, epava - un morman de fiare si cenusa

Elicopterul militar care s-a prabusit vineri, in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au preluati de un elicopter SMURD si dusi initial la un spital din Targu Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#accident elicopter starea ranitilor, #elicopter prabusit Sibiu raniti , #spitale
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sa doneze pielea pentru transplant Ponta, Oprea si Dusa.