Fertilizare in vitro gratuita, pentru inca 138 de cupluri

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 23:53
2274 citiri
Fertilizare in vitro gratuita, pentru inca 138 de cupluri
Foto: Arhiva

Inca 138 de cupluri vor putea beneficia de finanatare gratuita pentru o procedura de fertilizare in vitro, in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii.

Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in programul Ministerului Sanatatii a aprobat un numar de 138 de dosare, dintre cele 178 de dosare depuse in cursul lunii august, se arata intr-un comunicat MS, remis luni Ziare.com.

De la debutul programului de sustinere a cuplurilor pentru fertilizare in vitro, din 1 iunie 2011 si pana in prezent, Ministerul Sanatatii a aprobat un numar de 330 dosare, din cele 464 depuse.

Ministerul Sanatatii mentine recomandarea adresata unitatilor sanitare care deruleaza subprogramul FIV/ET sa efectueze o verificare preliminara a dosarelor depuse de cuplurile interesate inainte de transmiterea dosarelor catre Ministerul Sanatatii, intrucat Comisia pentru includerea cuplurilor in Subprogramul FIV/ET nu este in masura sa aprobe dosare care nu intrunesc conditiile impuse prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 765/2011.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Bugetul programului este de 4 milioane de lei, se mai arata in comunicat.

Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape: 4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar); 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

In 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS, in opt clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu, care au fost admise, pana in prezent, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fertilizare vitro ministerul sanatatii, #cipluri fertilizare vitro , #spitale